Doude van Troostwijkstr 2 A
3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

De andere teams uit de competitie zullen, aan het einde van deze druilerige zaterdagmiddag, opmerkelijk naar de uitslag van NiTA tegen koploper Roda'23 hebben gekeken: 4-2! Dit moest vast een foutje door Voetbal.nl zijn...

In een eenzijdige eerste helft, waarin Roda het spel maakte en NiTA loerde op de counter, kwamen de bezoekers op een verdiende 0-1 voorsprong. Na een mooie solo (langs Rubens en keeper Tom), kon de linksbuiten van Roda de bal simpel de bal in het lege doel schieten. Uit het niets kwam NiTA op gelijke hoogte: na een scherpe corner van Joey, was het Rick die NiTA met een krachtige kopbal op 1-1 zette. Daarvoor had Kasper al een geweldige kans uit een van de spaarzame aanvallen, maar deze werd prima gepareerd door de keeper.

*Vervelende ervaring op het veld* Een speler van Roda'23 hield, zonder een tegenstander in de buurt, een (op het oog) heel vervelende blessure over aan zijn achillespees. Door dit akelige moment, telde de scheidsrechter van dienst respectievelijk tien minuten blessuretijd bij. Hierin gebeurde weinig, dus gingen de nummer 9 en 1 met een gelijkspel aan de thee. Namens heel het team wensen wij deze speler een spoedig herstel toe!

De tweede helft kwam NiTA enorm goed uit de kleedkamer. Met volle druk vooruit, 100% inzet en veel gevaar voor het vijandelijke doel, had NiTA het idee dat er vanmiddag misschien wel een stunt inzat tegen de koploper. Kasper had de eerste helft even afgekeken bij de linksbuiten van Roda, en begon aan een solo: met wat fortuin stond hij oog in oog met de keeper en schoot met een droge knal ons op voorsprong! 2-1. Dit was het begin van een wonderbaarlijk tweede bedrijf.

Door een van de spaarzame fouten van Jayson, was Arnold genoodzaakt om aan de noodtrem te trekken. Geel, en dus tien minuten langs de kant vertoeven. NiTA moest door met tien man, met weliswaar een 2-1 voorsprong. Dit was toch helemaal niet te doen tegen de nummer 1?

Juist met tien man, speelde NiTA misschien wel zijn beste paar minuten van heel het seizoen: Tom poeierde de bal naar voren, Kasper hield de tegenstander goed van zich af, en schoot bijna op identieke wijze als de 2-1, de 3-1 tegen de touwen. Kasper was nog niet klaar, want Rick stuurde hem nog eens door de (totaal verwarde) verdediging van Roda, om zijn derde van de middag te maken. Met tien man, 4-1 voor tegen de koploper, die het de tweede helft helemaal kwijt leek te zijn. Arnold mocht ondertussen het veld weer in. Al bleek dat dus niet broodnodig te zijn

Op een paar schoten na (waaronder een fantastische redding van Tom) was Roda nog steeds het spoor bijster. De wedstrijd was gespeeld, en NiTA werd zelfs een beetje slordig. Roda maakte drie minuten voor tijd er "eentje voor de eer", zoals de spits van dienst het noemde. Het was slechts voor de statistieken. NiTA won dik verdiend van de koploper. 4-2!

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop. De Nitanen reizen af naar de nummer laatst, SV Nieuw Sloten. Misschien wordt die wedstrijd wel lastiger dan deze pot, want dit was de omgekeerde wereld hoor. Er wordt om 11:15 afgetrapt op Sportpark Sloten.