Sloterweg 1045
1066CD
AMSTERDAM
tel. 020-6171944

De laatste wedstrijd voor de winterstop was een moeizame voor de Nitanen. Net zoals tegen koploper Roda, won NiTA vanmiddag met dezelfde cijfers van de hekkensluiter. 2-4 (2-0).

Nieuw Sloten begon erg goed aan de wedstrijd. Simpel spel werd afgewisseld met gevaarlijke diepteballen op de bewegelijke voorhoede. Dit resulteerde niet direct in kansen, maar wel in corners. NiTA was vooral erg slordig: er was geen beweging en de bal werd (te vaak) simpel ingeleverd. Hierdoor had de keeper van Nieuw Sloten een rustige eerste helft.

Twee idem dito hoekschoppen waren direct raak voor de Amsterdammers: de bal werd voorgebracht, richting het doel gekopt en onfortuinlijk in het eigen doel gewerkt. De gedupeerden waren Joey en Arnold. Een totaal terechte tussenstand. NiTA kroop daarna uit zijn schulp en kwam dichter en dichter bij het vijandelijke doel. Na een hele reeks corners, waar er helaas geen eentje van inging, liet NiTA toch zien langzaam wakker te worden. Arnold werd noodgedwongen gewisseld voor Jayson. Vlak daarna was de eerste helft afgelopen. NiTA had het tweede bedrijf wat goed te maken.

De donderspeech in de rust bleek geholpen te hebben. NiTA speelde met lef, duels werden nu wel gewonnen en een aantal kansen gecreëerd. Uit een mooie vrije trap van Luuk werd de spanning in de wedstrijd teruggebracht. 2-1. Deze stand bleef overigens lang op het scorebord staan. In een van de spaarzame momenten van Nieuw Sloten in de tweede helft, waarbij de middenvelder met een slalom ongeveer de hele defensie uitspeelde, werd hij (terecht of onterecht?) neergelegd binnen het strafschopgebied. De penalty werd UITSTEKEND gekeerd door Tom. Het bleef 2-1 en NiTA was nog in leven. Het bleek een ommekeer in de wedstrijd.

Nieuw Sloten werd opgesloten op eigen helft. Kans na kans volgde zich op. De gelijkmaker kon niet lang meer uitblijven. Uit de kluts kwam de bal voor Luuk zijn voeten, die vanaf randje zestien de verre hoek vond. 2-2. "Gaan we door tot de 2-3, of nemen we niet te veel risico en gaan we voor het puntje?". Sjors zei stellig: "Tuurlijk, we gaan voor de overwinning!" Na een goede onderschepping, begon hij dus aan een solo. Via een beetje geluk en het juiste effect, probeerde hij het met een boogballetje over de keeper. 2-3! Het verzet van Nieuw Sloten was gebroken. Uit een counter werd de bal, op aangeven van Daan, mooi ingekopt door Kasper. 2-4. Ook deze wedstrijden moet je winnen...

Op zaterdag 22 januari hervatten de Nitanen de competitie met een uitwedstrijd tegen Hertha. De thuiswedstrijd werd met 1-0 gewonnen. Hopelijk tot dan!?