NiTA verliest van koploper

NiTA verliest van koploper

Nita 3

0 - 4

Sporting Martinus 3

Competitie

5e klasse 13

Datum

22 november 2021 20:30

Scheidsrechter

W. Middelkoop

Accommodatie

Sportpark Nita
Doude van Troostwijkstr 2 A
3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

Op maandag avond 22 november mocht Nita 3 het opnemen tegen Sporting Martinus. Deze wedstrijd was verzet omdat Sporting niet kon op een eerdere zaterdag. Op de club aangekomen stonden vele spelers van beide teams al te wachten. Na enkele minuten verscheen ook de voorzitter, die in de wandelgangen vernomen had dat er illegaal een wedstrijd gespeeld zou worden. De voorzitter nam beide leiders onder vuur en liet weten dat er niks geregeld en overlegd was. Maar daar kwam ook onze super barvrouw Natascha aanlopen. De tegenstander had allang de sleutel van de kleedkamer en ook de scheidsrechter Wietse kwam het sportpark oplopen. Het leek er toch op dat er genoeg was geregeld om een potje te voetballen. Richard en Cees weer bedankt!

Zoals velen weten wordt nita 3 steeds groter omdat er trainende leden en spelers bij komen. Helaas door blessureleed vallen er ook spelers af. Deze avond konden we ook beschikken over Gert jan Seeleman. We konden niet over Rick beschikken deze wedstrijd. Eerst had hij een etentje, maar toen die afgezegd was kreeg hij last van buikgriep. Volgens zijn wandelende vrouw die vermomd onder een grote zonnebril (in Nieuwer Ter Aa gebruiken we die als laskap) rondliep in Breukelen viel het allemaal wel mee.

Na de warming up terug in de kleedkamer gekomen was het wel duidelijk. Vol gas en scherp vanaf de eerste minuut  want het ongeslagen Sporting Martinus oogde fit. En dit gebeurde ook er werd op hoog tempo gevoetbald aan beide kanten. Nita was de onderliggende partij maar hielt zich goed staande het eerste kwartier. Nadat nita ook wat meer begon op te bouwen sloeg Sporting toe, nadat ze de bal veroverd hadden speelde ze de spits aan. Deze begon zo hard te lopen dat het kunstgras oprolde. Mike kon z’n rugnummer nog net lezen en zag de bal hard in de lange hoek van het doel verdwijnen 0-1. Remco die het laatste bouwstof nog uit zijn ogen stond te wrijven kon niks anders dan de bal weer richting de middenlijn te spelen. Nadat Mike zich herpakt had en z’n tanden in de spits had gezet, moest de spits iets nieuws bedenken. Bij het volgende duel kreeg Mike een elle boog en was bijna zijn voortanden kwijt. Er waren al wissels aan het warmlopen dus werd er besloten om Marcel in te brengen voor Mike. Het spel ging wat op en neer en Nita ging ook steeds beter voetballen. Maar toen Sporting hun spits weer wist te vinden was het een koud kunstje om de bal weer in het net te laten verdwijnen 0-2. Nita liet zich niet gek maken en bleef voetballen, buiten de 16meter kreeg Jeroen de bal en schoot met een volley op het doel. De keeper dook de bal uit de hoek alsof hij een broodje haalde bij de bakker. Het bleek dat hij een paar weken geleden met Ronald Koeman uit Barcelona was mee teruggekomen. Hij was daar 2e keeper en wilde het wat rustiger aan gaan doen. Dat werd dus een zware avond voor Nita 3. Marcel ging nog een keer aan het T-shirt hangen van de spits om zo ook zijn snelheid te behalen. De goed fluitende Wietse kon dit niet accepteren en vloot voor een vrije bal. Sporting speelde verder en even later voor rust kon de spits er nog 0-3 op het scorebord zetten. 

Na een sterk bakkie thee konden we er weer tegen aan, nita bleef hun spelletje spelen en tikte goed op het middenveld. Danny, Richard, Gert Jan en de gebroeders Langelaar combineerde goed. Maar Sporting stond sterk achterin en als we erdoor waren kwam je altijd die keeper nog tegen. Sporting liet Nita een beetje voetballen want ze stonden immers toch 0-3 voor. En het gevaar lag op de loer, Nita dat na onnodig balverlies de bal kwijtraakte werd gestraft. De spits werd diep gestuurd en zijn rugnummer en de onderkant van zijn schoenen waren weer duidelijk zichtbaar. Hij legde de bal breed waardoor zijn medespeler gemakkelijk de 0-4 kon binnentikken. Gespeeld zou je zeggen maar Nita deelde nog wat speldenprikjes uit maar echt gevaarlijk werd het niet. De sfeer werd nog wat grimmig toen Sporting aanvoerder na een duel als een stervende zwaan neerging. Valentijn Bert Driessen zag het allemaal gebeuren en noteerde dit meteen, dit was een aanwinst voor de Toneel. Toneel is ook weer begonnen en die oefenen ook op de maandag avond. De aanvoerder beklaagde zich voor de zoveelste keer bij de goed fluitende Wietse. Die had immers allang gefloten voor een vrije trap. Misschien wilde hij 2 vrije trappen ofzo? Nadat de bal hem snel toegespeeld werd om zo snel mogelijk zijn verdiende vrije trap te nemen, werd ook niet in dank afgenomen door Sporting. Nadat de gemoederen weer gesust waren ging de wedstrijd verder. De spits wilde ook nog graag bij de toneel groep van Nita en liet zich ook even gaan. Helaas geloofde de bank van Sporting dit niet eens en werd hij gewisseld en dat kwam voor Nita ook best uit. Sporting liet Nita nog een beetje voetballen om zo de 90 minuten vol te maken.

Adriaan bedankt voor het vlaggen en ook de paar supporters die de kou trotseerde bedankt. Zaterdag reizen we af naar Wilnis om tegen CSW 6 te spelen. Aangezien er altijd wel een Langelaar op vakantie is zal jeroen dit weekend wel gaan want Cees in afgelopen weekend al geweest.

Adje Interim.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!