Zaterdag is de mooiste dag van de week Een toevallige ontmoeting.

Zaterdag is de mooiste dag van de week Een toevallige ontmoeting.

SC Everstein 45+1

1 - 3

Nita 45+1

Competitie

2e klasse 4

Datum

20 november 2021 14:15

Scheidsrechter

J. Philipsen

Accommodatie

Sportpark sc Everstein
Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

Daar ben ik weer, vorige week ging de wedstrijd niet door omdat we teveel spelers moesten missen i.v.m. de interlandbreak. Louis, u weet wel; de bondscoach, trok iets eerder aan de bel bij Tempo Team afd. voetbal dan Reinald, dus waren de spelers, die normaal graag naar Nitanello komen, al bezet. In overleg met de tegenstander is de wedstrijd verplaatst naar 30 april. De kans is dan wel groter dat onze vaste supportersschare daar weer bij mag zijn. Maar afgelopen zaterdag stond er gewoon weer een nieuwe wedstrijd op het programma en weer werd Reinald overspoelt met afzeggingen door blessures, vakanties en andere familie aangelegenheden. Hij was al naar garage Vossestein om daar het jong en aanstormend talent uit zijn campertje te halen en beloofde hem een basisplaats. Voordat Reinald terug was bij de kantine zat het bovengenoemd talent al vol verwachting in de auto. Maar dat was nog niet genoeg om een volwaardig elftal naar Everdingen te sturen alwaar we moesten aantreden tegen de plaatselijke Everstein. Nu moest onze spits/keeper Brend nog even naar Breukelen om wat op te halen. Rijdt hij langs het kanaal ziet hij een wielrenner aan zijn fiets prutsen. Waarschijnlijk kon hij het probleem met zijn fiets niet fiksen want uit nijd verdween de fiets met een wijde boog in het kanaal. De betreffende wielrenner zag er sportief genoeg dus Brend informeerde of hij [Jacco] zin had om een balletje mee te trappen. Hij zat net zo snel in de auto als het alreeds genoemde talent. Dus konden we afreizen naar de andere kant van de Lek. De heenreis was al een spannende ervaring want ter hoogte bij de brug van Vianen ging het NL-Alert af. Dan rij je daar, je ziet links een brug in de takels hangen en dan denk je toch willekeurig zal dat verband met elkaar houden, staan we op de terugweg voor een gapend gat in de weg. Nu was dat een zorg voor later want eerst stond er een wedstrijd op het programma. Aangekomen op het prachtige complex van Everstein bleek dat alle geldende maatregelen keurig werden nageleefd en na een check van de QR-code kreeg iedereen een bandje om. Er was wel wat verwarring want iedereen die het bandje om kreeg ging gelijk op zoek naar de bar en de beste plek om het podium te zien, Herman ging gelijk zijn stagedive moves oefenen.

WhatsApp_Image_2021-11-21_at_2.01.32_PM_3.jpeg

Maar goed, toen het duidelijk was dat het bandje een hulpmiddel voor de vrijwilligers was, konden we gaan omkleden. Nu is dat in de geweldige stukjes van het derde ook al beschreven; het blijft vreemd als een Berger de aanvoerdersband niet om de arm schuift. Sterker nog, de aanvoedert kleedde zich niet eens om. Reinald las de opstelling op en het jong en aanstormend talent zat met zijn meegebracht telraam mee te tellen, maar na elf namen was zijn naam nog niet genoemd dus alles bleef bij het oude. De wedstrijd was op een echt veld dus redelijk zwaar voor de spelers die in de basis stonden. Maar langs de kant was wel te zien dat één speler soepel langs de tegenstander gleed, hij gleed zelfs zo soepel dat er langs de kant bij iemand een lichtje ging branden; had, de bij Brend ingestapte wielrenner, wel andere schoenen aangedaan in plaats van zijn wielrenclicks? Het antwoord kwam van Jacco zelf. Hij had inderdaad wel andere schoenen aan maar die hadden 10 jaar in de kast liggen ontkiemen dus de zool met noppen waren losgeraakt.

WhatsApp_Image_2021-11-21_at_2.01.32_PM_2.jpeg

Nu had het jong en aanstormend talent de zelfde maat dus kon er gewisseld worden. Ha, denkt nu de lezer, het talent valt eindelijk in. Helaas, hij moest zijn schoenen afstaan. Jacco ging daarna weer als een speer alleen nu met noppen had hij wel grip dus protesteerde de hamstring dusdanig dat het 20 geweldige minuten waren voor Jacco en hij onder applaus het veld moest verlaten. Ondertussen had Henk al wel de 0-1 op de borden gezet dus gingen we rusten met een voorsprong. Na de rust verzorgde hij ook de 2-0 na mooi voorwerk van Reinald. In de rust was Brend op het doel gaan staan in was de kale sloopkogel in de spits aan het buffelen. Brend had geen antwoord op de feilloos genomen penalty die door de uitstekende scheidsrechter was gegeven nadat Jan v S de bal drie keer stuiterde met zijn hand als een volleerd basketballer in het strafschopgebied. Ondertussen hadden de spieren van Henk het ook al opgegeven dus was het moment eindelijk daar, het jong en aanstormend talent mocht zijn opwachting maken. Daar is gelijk ook zijn hoogtepunt mee vermeld dus uw schrijver is bang dat hij voorlopig weer in zijn campertje bij garage Vossestein zit. Nu was het een dag met wel meer verwonderingen want de wedstrijd werd in het slot gegooid door Joop, die op fabuleuze wijze scoorde en het daarmee 1-3 werd. Je kunt wel zeggen dat de aanvoerdersband hem vleugels geeft. Niet lang daarna floot de scheidsrechter voor het einde en was het tijd om de dorst te lessen. Een meevaller was dat de brug er op de terugweg nog lag dus waren we redelijk op tijd thuis met een tas vol vuile was maar daar bovenop lagen drie punten en daar gaat het toch ook een beetje om. Volgende week zijn we vrij dus kunnen de spieren iets langer van hun rust genieten en dan zien we later wel weer of we weer genoeg mensen hebben. En anders komen we vast wel weer een fietser, schaatser, stukadoor of iets dergelijks tegen die een balletje mee kan trappen.

Greetz Punk

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!