IJsbaanpad 50
1076CV
AMSTERDAM
tel. 020-6794226

Het hele jaar heeft u complottheorieën kunnen lezen over wie de rechtmatige drager zou moeten zijn van de aanvoerdersband door onze vaste reporter(hierna genoemd als “Deuk”). Omdat Deuk eind mei gaat trouwen is hij zeker 6 weken afwezig omdat hij bang is om geblesseerd te raken zo vlak voor zijn bruiloft. Je wilt namelijk niet met je been in het gips staan op je eigen bruiloft zou hij letterlijk hebben gezegd. Nu hoor ik jullie denken, kan Deuk dan niet komen kijken? Maar volgens Deuk zit een ongeluk in een klein hoekje. Om dat te voorkomen heeft hij zijn zwarte kat uit huis geplaatst, stapt hij met zijn andere been uit bed, wordt er geen risico genomen met zout, stapt hij zeker niet meer in de auto als Simone rijdt en komt hij ook niet meer naar NtA. Dat Deuk zo lang afwezig is, is op het veld niet zo erg aangezien we 27 spelende leden hebben. Helaas is hij wel onze enige wedstrijdverslag schrijver waardoor er iemand anders, al dan niet tijdelijk, op moet staan. Omdat ik, en velen met mij, een andere kijk hebben op onze aanvoerder kruip ik eenmalig in de pen.

Zonder te overdrijven wil ik de lezers die niet wekelijks komen kijken een ander beeld geven van onze aanvoerder. Excuses voor iedereen die benieuwd was naar de ode aan de aanvoerder, de titel was een clickbait. Dit betekent overigens niet dat er geen positieve woorden zijn over onze aanvoerder.

Allereerst is Richard er iedere wedstrijd(wat niet veel anderen kunnen zeggen in dit team), gaat Richard 90 minuten lang voorop in de strijd, cijfert zich weg op het middenveld door alle gaten dicht te lopen die de rest van het team veroorzaakt, is aanspeelbaar tijdens de opbouw, pakt menig bal af van de tegenstander zelfs wanneer de tegenstander dacht Richard te hebben afgeschut, speelt de bal vaak naar iemand uit zijn eigen team en scoort regelmatig een goal waarbij een boogbal over de keeper of geplaatst schot in de bovenhoek geen uitzondering is. Kort samengevat hebben wij bij Nita 3 de blanke Kante als aanvoerder.

Genoeg over Richard, we speelden afgelopen zaterdag om 17.30 uit bij ASV Arsenal uit Amsterdam. Ondanks de 27 spelende leden konden we maar 11 veldspelers optrommelen waardoor het belteam de kaartenbak door moest om een keeper en het liefst nog een veldspeler te regelen. Uiteindelijk waren Tom(4e) en Stan(toekomstig en oud lid 2e) bereid om ons te helpen. Beide oproepkrachten hebben laten zien het niveau meer dan aan te kunnen en zijn in de laatste 2 wedstrijden van het seizoen meer dan welkom wanneer we weer een tekort aan spelers hebben. Voor de wedstrijd bleek dat we op kunstgras moesten voetballen en dat i.c.m. het warme weer leek het de scheidsrechter verstandig om 2x 30 minuten te spelen in plaats van de gebruikelijke 2x 45 minuten. De scheidsrechter kent onze aanvoerder blijkbaar niet of kent hem alleen uit de wedstrijdverslagen van Deuk want Richard wil niet minder dan 90 minuten per wedstrijd de band dragen, ook wanneer de wedstrijd maar 60 minuten duurt. Uiteindelijk liet de scheidsrechter het bij 2x 45 minuten maar gaf hij nog wel aan dat dit op eigen risico was.

Vanaf de aftrap was Arsenal de bovenliggende partij. Arsenal creëerde een aantal grote kansen maar deze gingen allemaal niet op doel of Tom bracht redding. De scheidsrechter vond blijkbaar dat hij moest ingrijpen door verwarring te zaaien bij de spelers van Nita want anders zou Arsenal nooit scoren. De scheidsrechter probeerde Nita af te leiden door bij een corner van Arsenal net te doen alsof hij met de grensrechter wilde gaan praten of het nu een corner of doeltrap was maar liet tegelijkertijd het spel doorgaan waardoor een aantal spelers van Nita naar de scheidsrechter keken die richting grensrechter liep. Het leek wel in scene gezet want de spelers van Arsenal namen meteen de corner en de scheidsrechter liet doorspelen. Gelukkig kon Arsenal zelfs toen niet tot scoren komen. Later in de 1ehelft floot de scheidsrechter ook af voor rust maar blijkbaar was het nog geen rust waardoor hij toch maar door liet spelen. Wij zijn bij Nita heel wat gewend met scheidsrechters maar dit was wel een geval apart. Later, tijdens de rust, heb ik nog een rondje sportpark gelopen of ik misschien Frans Bauer tegen zou komen voor Banana Split want dit leek wel een grote grap.

Maar terug naar de wedstrijd want de 1e helft was nog lang niet voorbij. Je weet hoe het gaat in het voetbal. Als je beter bent dan de tegenstander en je mist een aantal grote kansen dan kan het zomaar zijn dat de bal er aan de andere kant in gaat. Zo ook vandaag, Nita was nog niet echt gevaarlijk geweest in het eerste kwartier maar toen kwam via een voorzet vanaf de rechter kant de bal in de 5 meter waar de keeper de bal niet weg kreeg. Stan werkte de bal met het hoofd tegen de touwen waardoor we tegen de verhouding in met 0-1 voor kwamen. Een kwartier later was het weer Stan, maar nu met een assist. Hij gaf een hoge bal vanaf de zijlijn net achter de verdediging. Bastiaan werkte vanaf ongeveer 16 meter met een lob gecontroleerd af en zo is het ineens 2-0!

In de rust konden we even bijkomen in de kleedkamer. Er werd niet veel gezegd tijdens in de kleedkamer want wat moet je zeggen als je tegen de verhouding in met 2-0 voor staat? Ons nieuwste lid Bastiaan doorbrak de stilte door nog even mee te geven dat de tegenstander moegestreden is en dat de 2e helft een stuk makkelijker zal worden dan de 1e helft. Nadat Cornelis in de dug-out zijn appjes had bijgewerkt, wat hij overigens ook tijdens de wedstrijd deed, kon de 2e helft beginnen.

Na de rust schakelde Arsenal een tandje bij. En wij hadden blijkbaar allemaal de woorden van Bastiaan in ons hoofd want binnen 10 minuten was de voorsprong verdampt en stond het 2-2.

Na de gelijkmaker ging het tempo nog verder omhoog wat ervoor zorgde dat het spel van beide kanten rommelig oogde. Veel balverlies van beide kanten, het veld werd erg groot, iedere bal die we achterin veroverden verloren we weer vrij snel zodra we over de middellijn kwamen en eventuele 2e ballen werden door Arsenal gewonnen. Arsenal had uiteindelijk wel met 5-2 kunnen winnen maar dat gebeurde niet. We hebben keihard gewerkt en er een punt mee verdiend!

A.s. zaterdag spelen we om 10.00 onze laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen de nummer 2. Wanneer we winnen doen we goede zaken in de strijd om de 3e plaats. Hopelijk komen jullie allemaal kijken bij dit mooie affiche. Er zijn genoeg redenen te noemen om ons te komen aanmoedigen. Het schijnt mooi weer te worden, 10.00 is een perfecte tijd tussen het ochtend en middag melken van de koeien, er zijn bij Nita3 meer (oud) 1e elftal spelende leden dan dat het 1e elftal er zelf heeft en ze laten hun klasse bijna allemaal nog met enige regelmaat zien! Tot zaterdag!

De wedstrijd van a.s. zaterdag wordt mede mogelijk gemaakt door Tele PC, Vossestein elektrotechniek, Bart de Koning ontwerp, van Selm hoveniers, Langelaar bouwbedrijf, Brouwer&Baltus Mechanisatie en Craft.

De wedstrijdbal wordt gesponsord door Bram Griffioen.