Nita 3 vergeet eenvoudig te winnen

Nita 3 vergeet eenvoudig te winnen

TOG 3

2 - 4

Nita 3

Competitie

5e klasse 13

Datum

13 november 2021 13:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Middenmeer
Radioweg 69
1098NG
AMSTERDAM
tel. 020-6921987

Allereerst mijn dank aan Frits Hof Barend voor het waarnemen van de honneurs met de pen vorige week. Neem je maandag 22 november (Nita – Sporting Martinus, een inhaalwedstrijd) je notitieblokje weer mee?

In het eerste inhaalweekend van het seizoen mocht Nita afreizen naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen TOG. Een team wat verlaat aan de competitie is toegevoegd en waarover nog weinig bekend was bij onze scouts. Gezien de gehele club vrij was kon er een groot blik vrijwilligers worden opengetrokken welke worden bedankt voor hun inzet. Ik noem hierbij bewust geen namen gezien de grote variëteit aan spelers binnen het derde elftal, het is voor de supporters soms onduidelijk wie nou lid is van het team en wie niet. 

Wanneer we de wedstrijd samenvatten in 1 zin: Nita is de eerste 88 minuten de bovenliggende partij. Nita speelt vaak wervelend, duels op het middenveld en in de verdediging worden gewonnen en Nita creëert legio kansen. Uit 2 corners afkomstig van de voet van Hakim CP Ziyech scoort Henk Stijn Koekoek koppend knap de 0-1 en 0-2 bij de 2e paal. Uit de enige goede aanval van TOG scoort TOG op sublieme wijze en onhoudbaar voor Edwin Chubby vd Sar de 1-2, wat ook de ruststand was. 

In de rust ging het er weer vanouds aan toe, lekker weertje, goed voetbal dus niemand wilde gewisseld worden. Over de tactiek werd afgesproken de bal in bezit te houden en door te gaan waar we voor de rust gebleven waren met aanvallen en snel het verschil op het scorebord uit te drukken. 

In de 2e helft kwam Nita verdiend op een 1-3 voorsprong via goed doortikken van Cyriel Pater Dessers kon CP scoren. Even later scoorde een naar verluid nog steeds van de sprint inspanning hijgende Luis KillBill Sinistera de 1-4. Naar verluid kon KillBill pas toen er een kannetje bier in de kleedkamer verscheen weer praten. Vlak voor tijd kwam TOG op 2-4, voor de kijkers van Vitesse-Utrecht vorige week: dit was een kopie van 2 van de 3 goals die wedstrijd. Zo won Nita met 2-4 en deed het zichzelf eigenlijk tekort door niet veel vaker te scoren.

Het meest opvallende deze wedstrijd gebeurde in de 2e helft. Het leek of de wereld even stilstond. Vanzelfsprekende dingen als een zon die dagelijks opkomt, Gonzalo Meloen Higuain die iedere donderdagavond alle ballen de kruising in jaagt, Sebastiaan Helm Schweinsteiger die iemand ‘naait’ bij de rondo voor de training, aan alles begon men even te twijfelen. De wind stopte met waaien. Bladeren vielen even niet meer van de bomen deze herfst. Naar verluid veranderde de Toto zelfs plots de winstverhoudingen. In navolging van de Nita veteranen vorige week en dus voor de 2e week op rij gaf een Berger ZELF aan te willen worden gewisseld. Vermoedelijk volgt er deze week een telefoontje vanuit Zeist richting Nieuwer ter Aa. Men kan niet geloven dat er voor de tweede keer een Berger is gewisseld in hetzelfde decennium. Roy Pussy Keane was zo verdwaasd van zijn eigen wissel dat hij de welbekende aanvoerdersband per abuis aan de verkeerde speler afgaf. Dit betrof in dit geval de derde aanvoerder van Nita 3 die de band zo snel mogelijk omdeed. Later schijnt Ronald Ali B de Boer te hebben aangeven dat zijn broer de band op een verjaardag diezelfde avond nog steeds om had. Vanuit de wandelgangen is vernomen dat de technische staf van Nita 3 na de wedstrijd een pittig woordje wilde spreken met tweede en derde aanvoerder van Nita 3 en dreigde met sancties. De enige echte natuurlijke aanvoerder van Nita 3 schijnt te hebben aangegeven dat dit niet nodig was. Een ieder kan zich in deze situatie voorstellen dat een ieder van slag is van de Berger-Wissel zoals de media het reeds gekscherend noemt. Deze unieke gebeurtenis zal ongetwijfeld de geschiedenis boeken van Nita gaan halen. En anders toch zeker wel de Nieuwjaars speech van Frank Abramovich van Seumeren…

Volgend weekend is Nita 3 vrij, op maandag 22 november volgt er om half 9 een inhaalwedstrijd thuis tegen Sporting Martinus.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!