Hattrick aan debutanten bij NiTA! - o.s.v. NiTA

Hattrick aan debutanten bij NiTA!

Hattrick aan debutanten bij NiTA!

Amstelveen/Heemraad 1

3 - 1

Nita 1

Competitie

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 28

Datum

10 september 2022 14:30

Scheidsrechter

A. Essaghir

Accommodatie

Sportpark Sportlaan-Oost
Sportlaan 33
1185TB
AMSTELVEEN
tel. 020-6452443

In de 2e bekerwedstrijd moest NiTA het opnemen tegen Amstelveen/Heemraad. NiTA miste vandaag maar liefst 9 spelers. Dat zorgde ervoor dat er veel ruimte kwam in de selectie voor nieuwkomers.

Vanaf de start van de wedstrijd begon Rokus Zagt. Met zijn 15 jaar is hij misschien wel de jongste debutant van NiTA. Rokus sloot net als een aantal andere jongens in de eerste twee weken van de voorbereiding aan, zodat er met een wat grotere groep getraind kon worden. Ook speelde hij mee in twee oefenwedstrijden. Hierna is Rokus weer gewoon met het 2e aan de slag gegaan. Deze week werd duidelijk dat NiTA veel spelers zou missen en kwam Rokus weer in beeld. Afgelopen week trainde hij dan ook weer mee. Rokus heeft het 80 minuten volgehouden en toen was de tank leeg. Petje af voor Rokus en gefeliciteerd met je debuut. Overigens meldde Rokus na de wedstrijd dezelfde avond een poging te gaan doen om 5km binnen de 20 minuten te gaan lopen!

De 2e debutant van deze middag was Gerrit Metz. Ook een jongen die in de voorbereiding twee weken heeft meegetraind en de technische staf was daar zo tevreden over dat Gerrit op dinsdag standaard mee gaat trainen met de selectie. Zijn wedstrijden zal hij gewoon in het 2e elftal blijven spelen, maar waar nodig zal Gerrit bij de selectie komen. Vandaag was de dag van zijn officiële debuut. Tien minuten voor tijd verving hij Rokus. Gefeliciteerd met je debuut Gerrit.

Doordat NiTA zoveel spelers miste zat Luke van der Horst op de bank met een dubbelrol. Hij kon zowel als keeper als veldspeler het veld betreden. Het was waarschijnlijk niet verwacht, maar Luke maakte zijn debuut voor NiTA als veldspeler. Tien minuten voor tijd verving hij Eric Versloot. Als veldspeler heeft Luke zijn debuut gemaakt. We zullen zien of Luke ook zijn debuut als keeper dit seizoen nog gaat maken. Voor nu ook jij gefeliciteerd Luke!

Overigens verloor NiTA ondanks veel strijd en passie die het gehavende elftal op de mat legde met 3–1. NiTA is hierdoor uitgeschakeld in de beker nadat er vorige week met 1–0 verloren werd van Abcoude.

Volgende week zaterdag speelt NiTA de laatste bekerwedstrijd tegen Olympia. In Hilversum wordt er om 14.30u afgetrapt.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!