Een dikke huid - o.s.v. NiTA

Een dikke huid

Een dikke huid

Nita 3

1 - 1

SCH '44 5

Cees Langelaar (penalty)

Competitie

Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 2 58

Datum

17 september 2022 14:30

Scheidsrechter

W. Middelkoop

Accommodatie

Sportpark Nita
Doude van Troostwijkstr 2 A
3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

Daar zijn we weer! Een nieuw seizoen met nieuwe speelrondes en nieuwe kansen op het kampioenschap en om eeuwige roem te vergaren!

 

Om te beginnen wil ik eerst een aantal zaken rechtzetten, of in een ander daglicht plaatsen. Ronald Koeman sprak ooit poëtisch dat een trainer een dikke huid richting de media zou moeten hebben. Door hem ook wel een olifanten huid genoemd. Dit omdat er diverse onwaarheden, roddels, verzinsels en andere ongein de media of in dit geval het juice kanaal van de Nita website op worden geslingerd. Gezien dit ‘wedstrijd’verslag toch een stukje media betreft zou de journalist van dienst ook een dikke huid moeten hebben. (maar dat heeft hij natuurlijk niet). Bij het omkleden lijkt het er overigens op dat er meerdere spelers (en keepers) van Nita 3 last hebben van een ‘dikke huid’, voornamelijk gekweekt tijdens de zomerse BBQ’s de afgelopen maanden… Goed dat we weer kunnen sporten! Aan het eind van het vorige seizoenhadden we steeds spelers tekort (nu nog steeds overigens…). Gezamenlijk in lichaamsgewicht lijkt er in ieder geval 1 speler bij te zijn gekomen deze zomer. Maar vol goede moed gaan we weer hard trainen met als doel het eerder genoemde kampioenschap van de competitie!

 

Even oude koeien uit de sloot halen, mede in het kader van de eerder gememoreerde dikke huid en de zaken die dienen te worden rechtgezet zonder te willen spreken over de figuurlijke lange tenen: eind vorig seizoen zijn er twee wedstrijdverslagen geschreven over Nita 3 waar we even op terug moeten komen. Wellicht herinnert u nog “Een ode aan de aanvoerder”!? Even nuanceren wie de auteur was: dit is geschreven door de man die naar verluid zelf slaapt in een shirt met een handgeschreven nr 5 erop. Deze man, en naar verluid tevens zoon van 2 van zijn voormalig trainers schijnt idolaat van de in Kockengen woonachtige speler van Nita 3 te zijn. We hebben het hier over dezelfde man die iedere zaterdag iets te gretig de gebruikte wedstrijdbroekjes mee naar huis neemt. Zijn overburen schijnen te beweren dat ze de bewuste man die op Stoofolie loopt, thuis in zijn appartement in Maarssen op een zaterdagavond in het met modder besmeurde broekje van nr 5 hebben zien rondlopen. Onduidelijk is of hij nog wel andere kledingstukken droeg op dat moment… Ieder zijn heug en meug zullen we dan maar zeggen. Het schijnt dat Lisa wat verbaasd keek toen haar partner toen hij recent bij haar introk een ingelijst groen wit shirt met rugnummer 5 in de slaapkamer wilde ophangen...

 

Het tweede waar we op terug moeten komen is het laatste (en lange) wedstrijdverslag van vorig seizoen over de uitwedstrijd bij Tinus 3. Geschreven door iemand die zichzelf anoniem als voetbalvriend uitnodigt voor een 12 ½ jaar bruiloftsjubileum.Een jubileum inmiddels over 12 ½ jaar minus circa 4 maanden welteverstaan. Dit is zoals hierboven benoemd dezelfde man die woonachtig is in Kockengen, 2 dochters heeft (en nu moet ik een beetje gokken) reeds een jaar of vijf is getrouwd. Namens de volledige selectie van Nita 3 kan ik melden dat jouw ‘voetbalvrienden’ de uitnodiging over 7 ½ jaar graagtegemoet zien…

 

Nita 3 heeft de zomer ook gebruikt om zichzelf te versterken:

- Een Kakkerlak die zichzelf sinds het verlies in Tirana niet meer in de buurt van Nitanello heeft laten zien. Een speler die bij velen bekend staat om zijn voetbalinzicht en gave lange bal van achteruit. Om toe te mogen treden tot het derde elftal heeft hij overigens aangegeven zijn ambities tot het dragen van de aanvoerdersband te laten varen. “Er is voor mij maar 1 duidelijke aanvoerder” zou hij hebben gezegd. Wederom een staaltje van het eerder gememoreerde voetbalinzicht als u het mij vraagt.
- Luc Binkie de Jong, de voormalig spits van het eerste. Nog steeds topfit en de enkele weken dat hij niet bovenop een berg staat of tussen de Mantra roggen zwemt een absolute meerwaarde voor het derde elftal. Nu hopen dat hij niet bezwijkt onder de berg aan druk die zijn niet in de media vermelde transfersom met zich meebrengt.
- Daarnaast hebben de vorig seizoen reeds veelvuldig ingevallen Santiago Hansie Hansie Canizares en David Bassie Silva zich aangesloten bij het derde. Legio Nita-voetbaljaren ervaring brengen zij met zich mee.
- Sinds afgelopen zaterdag heeft ook de felle balveroveraar Claude Fukker Makalele zijn debuut gemaakt binnen de lijnen van het wedstrijdveld van Nita 3. “ik was ontzettend zenuwachtig en daardoor ook te laat voor het verzameltijdstip op Nitanello” zou hij hebben gezegd, “in tegenstelling tot de tegenstribbelende John Hof de Wolf accepteer ik de terechte boete” zo sloot hij af. “Ik hoop in ieder geval met mijn felheid en duelkracht en door hard te werken mijzelf te kunnen wegcijferen voor de talentvolle aanvallers van Nita 3”. Een positieve instelling en bijdrage als u het mij vraagt! Hij sloot af met de wijze woorden: “als ik eerlijk ben vond ik dat de man die vandaag de band droeg niet de juiste was. Een linie achter mij stond een in mijn ogen extreem geschikte kandidaat voor deze verantwoordelijkheid, maar ik wil ook niet gelijk teveel mijn stempel drukken op dit team”.

 

Wijze woorden die laatste en met zo een karrenvracht aan versterkingen lijkt Nita 3 met stip gestegen bij de bookmakers en kan het niet anders dan dat er dit seizoen hoge ogen zullen worden gegooid! De verwachtingen zijn in ieder geval hooggespannen. Om aan deze verwachtingen te kunnen voldoen is er wel voldoende opkomst nodig op de wedstrijddagen, mocht u nog iemand kennen die qua niveau, fysiek of gezelligheid een aanvulling is dan is hij/zij van harte welkom om een keer mee te komen trainen. Onze trainingstijden zijn op maandagavond of op wedstrijddagen direct na de wedstrijd tot het buiten donker is in de kantine.Er wordt in het begin niet van je verwacht dat je in tegenstelling tot sommige teamgenoten ‘doortraint’ tot het zondagochtend weer buiten licht is.

 

Het wedstrijdverslag kunnen we weer kort over zijn. Op maandag hadden we op papier 12 spelers. Stefan Bassie Bergwijn en Edson Ellie Alvarez hebben zich te laat afgemeld dus dan resteren er 10. Positief is de boete (te laat afmelden), het eerste ticket naar Ibiza voor het teamuitje zit al in de pot. Negatief is 10 spelers en geen keeper. Gelukkig durfde good-old Edwin Vossie vd Sar het aan om zijn rentree te maken en waren de multifunctionele Steven Rokus Berghuis en hard werkende en veel ballen veroverende Tyrell Dirk Malacia bereid om na hun wedstrijd bij het 2e ook nog met het derde mee te doen!

 

De wedstrijd was kort samengevat veel gemekker van SCH op de goed leidende Bas Wietze Nijhuis. Het spel golfde veelal op en neer waarbij Nita voor het gevoel toch net iets dreigender was. Helaas kwam SCH in de tweede helft op een 0-1 voorsprong. Nita kwam halverwege de 2e helft (verdiend) via een terecht gegeven penalty op 1-1 dankzij de voet van spits Brian CP Brobbey. Helaas kon Nita daarna het net iets sterkere spel niet tot uitdrukking brengen op het scorebord. Nita ligt daarmee ongeslagen uit de beker, wat eigenlijk alleen maar lachende gezichten opleverde. Dat scheelt namelijk een uitwedstrijd op een dinsdagavond op veld 6 in Groningen, Den Helder of Middelburg.

 

Opvallend was nog dat onze captain Virgil Pussy v Dijk de hele wedstrijd vanaf het brandweerterrein aan het scouten was zodat er maandag nog beter kan worden getraind op looplijnen. Bij een schot van SCH wat ruim naast ging en door het net van de ballenvanger ging, sprong hij gelijk uit zijn auto om de bal vanaf het voormalig trainingsveld terug te schieten naar Vossie. De scherpe mandekker Joel De Nieuwe Naald Matip was naar het schijnt zelfs zo alert dat hij direct constateerde dat zijn broer op een wedstrijddag voet zette op Nitanello terrein en geen wedstrijdpolo droeg. Dat is een boete! Van je familie moet je het maar hebben… Het schijnt daarbij dat men heeft geopperd om boetes voor aanvoerders dubbel te laten tellen, immers het juiste voorbeeld geven is het minste wat je van een aanvoerder kunt verwachten. Nu maar zien wat de hoofden boete pot CP en de afwezige Mo Helm Ihattaren met deze onweerlegbare feiten gaan doen… Helm was overigens afwezig omdat er naar verluid afgelopen donderdag een kleerkast op zijn voet zou zijn geland. Onduidelijk is of het hierbij gaat om een ongeluk tijdens het verhuizen of tijdens de donderdagavond training. Helm was hiervan zo geblesseerd dat nu hij niet kon spelen hij zijn teamgenoten ook niet kon komen aanmoedigen.

 

Het laatste opmerkelijke was een andere afzwaaier van SCH welke wederom door de ballenvanger schoot. Men vraagt zich af of Jacob Meloen Mulenga stiekem ‘op doel’ heeft geschoten de afgelopen weken getuigen de gaten in het net van de ballenvanger!? In ieder geval, de bal schoot helemaal door tot achterop het kunstgras trainingsveld. Keeper Vossie keek verdwaasd om zich heen. Seinde nog richting kantine of iemand de bal kon halen. Pussy bleef warm in zijn bolide zitten. Vossie vroeg nog aan de spits van SCH of hij de bal zelf wilde halen maar niemand gaf ook maar enige sjoege. Dus zat er niets anders op dan toch die bal maar zelf te halen. Dit duurde naar verluid zo lang dat Abramovich moest worden gebeld of hij de lampen aan wilde doen want het werd bijna donker. De wind leek inmiddels gedraaid waardoor de bal langzaam Remco zijn kant op rolde. Spelers begonnen aan een hernieuwde warming-up tegen de kramp. Er was zelfs iemand die het vergelijk maakte met de welbekende ‘sprint’ van Johny van Beukering in het shirt van Feyenoord. Vermoedelijk ligt Vossie tot volgende week uitgeteld op de bank. Hopen dat er volgende week een andere keeper aanwezig is!

 

Als laatste nog even een serieuze noot. We zijn allemaal lid van Nita 3, actief in het voetbal en dat betreft eenteamsport. Het is tot nu toe en zelfs ook aankomende week(of weken) is het schrapen en harken om voldoende spelers op het veld te krijgen op zaterdag. Hierdoor moeten eigenlijk niet helemaal fitte spelers meedoen, mensen 2 wedstrijden spelen of anderen een 40 jarig huwelijksfeest uitstellen. Het verzoek is om de eigen agenda naast de lijst met aanwezige spelers te houden en te kijken of er ook andere keuzes kunnen worden gemaakt zodat de (ondeskundige, getuigen de aanvoerdersband maar laat ik daar niet nu al over uitweiden) beleidsbepalers van Nita 3 niet wekelijks stad en land moeten afbellen voor invallers. Ik vertrouw op een ieders gevoel voor teambelang…

 

Deuk

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!