Doude van Troostwijkstr 2 A
3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

Na de zwaarbevochten overwinning bij Nieuw Utrecht, een nipte 2–1 oefennederlaag bij FC Breukelen en een vrij bekerweekend, was het eindelijk weer tijd voor de volgende competitiewedstrijd en wel tegen Lopik. Om 15:00u werd er afgetrapt op Nitanello.

Lopik schoot uit de startblokken en gaf enorm veel druk naar voren. NiTA was gewaarschuwd toen Lopik via Thomas Bakker al snel een eerste schotkans kreeg. Gelukkig raakte NiTA niet in de war van de grote druk die Lopik probeerde uit te oefenen op de laatste linie van de groen-witten. De druk van Lopik nam na vijf minuten af, want toen stond de 1–0 op het scorebord. Een schot van Jelmer werd gepakt door doelman Twan Schimmel, maar deze kwam pardoes voor de voeten van Zaid en die wist hier wel raad mee. Dit was voor Lopik direct het sein om helemaal terug te zakken naar eigen helft en daar proberen om de bal te veroveren en op de counter te gaan spelen. Dwayne zijn schot na 13 minuten werd gepakt en eigenlijk was NiTA nog geen moment in de problemen geweest en was het eigenlijk wachten op de 2–0. Maar zoals wel vaker zal je dan zien dat je hem tegen krijgt. Dat was ook nu weer het geval. Op de counter kwam Lopik eruit en Jesse trok Patrick Broekhuizen aan het shirt. Scheidsrechter Modderman floot en wees naar de penaltystip. Het was wat makkelijk gegeven, maar hij kon het doen. In de 22e minuut schoot Ardy de With de bal achter Luke. NiTA was iets aangeslagen en vier minuten later was er weer een counter en daar was 1–2. Iedereen bij NiTA dacht aan buitenspel, maar het fluitje kwam niet. Één ding was duidelijk; Lopik zou zich vanaf nu nog verder ingraven. NiTA mocht de bal en waar ze het konden probeerde Lopik te counteren, maar dat was weinig succesvol de rest van de eerste helft. De doelman pakte nog schoten van Zaid en Joël. NiTA kreeg 1 minuut voor de rust de grootste kans om de gelijkmaker te maken. Dwayne werd weggestuurd en voor de verandering werd er eens niet gevlagd. De lob ging net naast. Ruststand is tegen de verhouding in 1–2.

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde; NiTA de bal en Lopik groef zich tot ver op eigen helft in. Er waren weinig gaatjes voor NiTA en het moest zelf enorm opletten dat Lopik niet ineens met een snelle counter de wedstrijd in het slot zou gooien. NiTA moest geduldig zijn en niet te snel en onzorgvuldig willen aanvallen. Een schot van Jesse werd gepakt en na 10 minuten in de 2e helft waren er in een minuut drie kansen voor NiTA. Het schot van Thijs werd gepakt door de doelman uit deze corner werd de inzet van Jesse van de lijn gehaald en de rebound van Niels verdween naast. Dit was een uitgelezen mogelijkheid om de gelijke stand op het bord te zetten maar helaas. In de 68e minuut kreeg NiTA de grootste kans. Gevaarlijk doorkomen werd in de 16 geprobeerd onschadelijk te maken, maar onreglementair volgens scheidsrechter Modderman. Penalty. David ging achter de bal staan en schoot de bal buiten bereik van de doelman, maar helaas voor NiTA op de bovenkant van de lat. Weer geen doelpunt. Zou het dan zo’n middag worden? Veel beter zijn en vergeten jezelf te belonen... Thijs werd 10 minuten voor het einde van de wedstrijd 1 op 1 gezet met de doelman, maar was helaas wat te gehaast, weer een kans om zeep geholpen. De tijd tikte weg. De 90 minuten waren inmiddels gepasseerd, maar toen was daar Jantijn die de bal tegen de touwen schoot. Een vrije bal van Joël werd niet goed verwerkt, bleef hangen in de 16 en Jantijn was er als eerste om te schieten 2–2. Aan de snelheid waarmee NiTA de bal pakte en naar eigen helft liep was te zien dat de wedstrijd voor NiTA nog niet klaar was. NiTA bleef aanvallen en in de 97min!!!! kreeg Joery een opzichtige duw met twee handen in zijn rug, waardoor hij niet meer kon koppen. Het gebeurde in de 16 dus scheidsrechter Modderman kon niet anders dan een 2e penalty geven aan NiTA. Aanvoerder Joël pakte dit keer bal en schoot de bal netjes in de hoek. Terwijl NiTA elkaar juichend opzocht, klonk ook het eindsignaal! Wat een comeback. De punten bleven op Nitanello.

“De Danne Man of the Match” werd Zaid. Gefeliciteerd.

Zaterdag 5 november is NiTA vrij. Op 12 november gaat NiTA weer verder met de competitie met een uitwedstrijd tegen Zwaluwen Utrecht, aftrap om 14.00u