Oud Wulfseweg 2
3992LT
HOUTEN
tel. 030-6372179

Afgelopen zaterdag stond een mooie topper op het programma in de 3e klasse D. Houten speelde thuis tegen NiTA. Om 14.00u werd er afgetrapt en zoals zo ongeveer elke wedstrijd kwam NiTA alweer snel op achterstand. Na zes minuten was het alweer raak. Jantijn maakte een foutje en zo ongeveer alle foutjes van NiTA worden direct afgestraft. Zo ook nu, Stan twijfelde en daardoor was het een koud kunstje voor Zakaria el Bennay om de bal over Stan heen te lobben. Het duurde lang voordat NiTA beter in het spel kwam. Gelukkig kwam NiTA na een minuut of 25 beter in het spel en kwamen er kansjes. De laatste 10 minuten voor de rust waren misschien wel de leukste minuten van de wedstrijd. In de 35e minuut was Jelmer uit het niets ineens trefzeker. Op een meter of 20 kreeg hij de bal, zette een loopactie in en met een rolletje in de verre hoek liet hij doelman Thomas Bronk kansloos. Nog geen minuut later maakte NiTA de 1–2. Een vrije bal van Joel werd bij 2e paal teruggelegd en binnengelopen door Jack. Binnen 2 minuten was het opnieuw raak. Deze keer helaas voor Houten 2–2. Joel ging in de fout en binnen no time lag de bal weer in het netje door Mitchell de Vaal. Houten was voor rust nog dicht bij de 3–2 met kansen van Brayton Biekman en Jacky Hup. Deze werden gelukkig voor NiTA gemist. Ruststand 2–2.

Na een goede laatste fase van de eerste helft zou je denken dat NiTA dit door zou zetten, maar niets was minder waar! Binnen 3 minuten keek NiTA weer tegen een achterstand aan. Wederom weer persoonlijke fouten die hieraan ten grondslag lagen. Jesse ging onder de bal door, Maikel kon de bal niet goed wegtikken en Stan was te laat om dit nog te kunnen herstellen. Wederom was het Mitchell de Vaal die de goal maakte. NiTA moest weer de rug rechten en herstellen van deze mokerslag. Gelukkig gebeurde dat en kreeg NiTA binnen korte tijd 3 kansen. 2x Jack en een schot van Joel, maar helaas geen goals. NiTA was zo ongeveer de hele 2e helft beter dan Houten, maar toch werd het 15 minuten voor tijd 4–2 door Melvin Venus. Hij liep de 16 meter binnen en zo ongeveer vanaf de achterlijn schoot hij op de goal en via via verdween de bal in het net. Met nog 10 minuten te gaan maakte Jack de wedstrijd nog spannend door de 4–3 binnen te tikken na een goede assist van Niels.  Helaas wist Houten stand te houden.

Voor de neutrale toeschouwer was dit ongetwijfeld een leuke wedstrijd om te zien. Vanuit NiTA oogpunt toch wat teleurstellend en we kunnen ook wel zeggen dat NiTA de aansluiting met de koppositie op dit moment uit het oog verloren is. Zaterdag wacht om 14.00u de volgende topper, tegen Elinkwijk op Nitanello. We hopen jullie allemaal te begroeten. Na de wedstrijd van NiTA kan er gekeken worden naar de WK wedstrijd van Oranje en daarna is er een zanger aanwezig. Tot zaterdag!