Doude van Troostwijkstr 2 A
3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

Nadat NiTA overtuigend won van Vriendenschaar moest het in de 2e competitieronde aantreden tegen VVIJ. Op de socials van VVIJ werd deze wedstrijd al bestempeld als een wedstrijd tussen twee titelkandidaten. Het was al snel duidelijk dat NiTA niet met het beste beentje uit bed was gestapt en het werd al snel duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou worden voor NiTA. Er zat weinig lijn in het spel, vaak was NiTA te laat in de duels, 2e ballen werden niet gewonnen en zo konden we nog wel even doorgaan. Het was een complete offday van NiTA. Binnen tien minuten had VVIJ al drie opgelegde kansen om een goal te maken, maar de eerste goal liet nog relatief lang op zich wachten. Pas in de 22e minuut pakte VVIJ de voorsprong. Na een aanval over de rechterkant kopte Melle van Gaal de 1–0 binnen. NiTA had eigenlijk maar twee kansen in de eerste helft. Een schot van Zaid ging over, maar het had misschien ook wel een penalty moeten zijn. Tijdens  het schot werd er een overtreding gemaakt op Zaid, maar deze werd niet gegeven. De andere kans kwam van het hoofd van Jantijn en dat was wel de grootste kans voor NiTA. NiTA was er alles aangelegen om met 1–0 de rust in te gaan, om te kijken of er nog wat te redden viel. Helaas lukte dat niet en viel kort voor de rust de 2–0. De bal bleef stil liggen in de 16 en Casper Baggen was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken.

Met een dubbele wissel (Thijs en Tom eruit voor Moreno en Niels) probeerde NiTA het tij te keren. Na vijf minuten kreeg Niels een goede mogelijkheid voor de aansluitingstreffer. Maar helaas ging de bal niet tegen de touwen en bleef de aansluitingstreffer uit. NiTA probeerde het, maar was niet bij machte en we konden wel concluderen dat VVIJ op deze zaterdag een maatje te groot was voor NiTA. In de 83e minuut tekende de ingevallen Sam van Rooijen voor de 3–0 en stelde hiermee de zege definitief veilig. Kortom een vervelende middag voor NiTA ,er is nog veel werk aan de winkel.

Snel vergeten en de koppen dezelfde kant op krijgen voor de wedstrijd een week later op Nitanello tegen promovendus Woerden.

Zoals de titel al aangaf is de ene wedstrijd de andere niet. Er stond een heel ander NiTA op het veld dan de week daarvoor. Binnen acht minuten was het al raak door Dwayne die de voorzet van Niels binnen werkte. NiTA speelde goed, was zuinig aan de bal en had veel geduld. Woerden kwam er eigenlijk niet echt aan te pas en werd soms helemaal weggespeeld. Alles leek er in de eerste twintig minuten op te wijzen dat NiTA een gemakkelijke middag zou gaan krijgen. Na twintig minuten kwam Woerden met het eerste serieuze gevaar voor de goal van Luke. Het schot van Kees Jansen werd gepakt maar de rebound kwam voor de voeten van Leander Verheul. Gelukkig voor NiTA verdween de bal in het zijnet. NiTA was gewaarschuwd dat Woerden nog niet afgeschreven was. In de 28e minuut was daar weer een spaarzame kans voor Woerden, deze werd door Kees Jansen wel afgerond en ineens was het 1–1. Gelukkig liet NiTA zich niet van de wijs brengen en schakelde weer een tandje bij, dit werd al snel beloond. Drie minuten later was het al weer 2–1 door de eerste goal van Jack deze middag. Vlak voor rust gooide NiTA de wedstrijd zo goed als in het slot via een aanval over de rechterkant was Niels de aangever om Jack zijn 2e goal te laten maken. NiTA stond verdiend met 3–1 voor, dit was ook de ruststand.

Na de rust gebeurde er niet al te veel in het eerste kwartier. Totdat NiTA over de rechterkant een werkelijk schitterend aanval neerzette, die uiteindelijk vanaf de 16 meter schitterend werd binnen gekruld door Jelmer 4–1. Diezelfde Jelmer was even later onderweg naar zijn 2e doelpunt, toen hij in de 16 meter getackeld werd. Scheidsrechter Hoogerbrugge kon niet anders dan een strafschop geven.. Jack was van plan zijn hattrick te maken, maar a la Jaap Stam ramde hij de bal keihard over de goal. Met nog twaalf minuten te gaan was het dan toch ‘hattrick hero Jack’ die de 5–1 op het bord zette. In de laatste vijf minuten was het 3x is scheepsrecht voor Sven van Lunteren. Na twee kopballen die net over gingen, was zijn derde kans om te scoren wel raak 5 -2, dat was ook de einduitslag. Een meer dan prima overwinning van NiTA. “De Danne man of the match” was natuurlijk niet zo moeilijk, deze titel ging na het scoren van drie goals naar Jack!

Zaterdag speelt NiTA een uitwedstrijd bij Nieuw Utrecht aftrap 14.30. Op dinsdag 18 oktober speelt NiTA een oefenwedstrijd tegen FC Breukelen. Er wordt om 20.15u afgetrapt op de Broekdijk-oost.