Ik zie ik zie…. - o.s.v. NiTA

Ik zie ik zie….

Ik zie ik zie….

Zwaluwen Utrecht '11 1

5 - 3

Nita 1

Competitie

3e klasse D

Datum

12 november 2022 14:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Welgelegen
Grebbeberglaan 4
3527VX
UTRECHT
tel. 030-2965319

Het spelletje is al heel oud; ik zie ik zie wat jij niet ziet en de kleur is….. Meestal wordt bij dit spelletje na een aantal pogingen het juiste voorwerp wel geraden. Afgelopen zaterdag langs de lijn bij Zwaluwen Utrecht - NiTA kwam de opmerking ‘Ik zie, ik zie….’ veelvuldig langs. Het antwoord op de vraag wat er dan te zien was bleef deels uit en leverde in ieder geval geen bevredigend antwoord op. 

NiTA trof met Zwaluwen Utrecht een tegenstander die een mindere periode doormaakt. Tot veler verbazing stond er na 55 minuten spelen een (terechte) 5-0 voorsprong voor Zwaluwen Utrecht op het scorebord. ‘Wat gebeurt hier, hoe is het mogelijk, waar staan we naar te kijken, dit heb ik nog nooit gezien….’ Een greep uit de uitspraken die langs de lijn te horen waren. Een bevredigend antwoord werd niet gevonden. 

Was het de gretigheid van Zwaluwen Utrecht? De gelatenheid waarmee NiTA het liet gebeuren? De snelle voorsprong voor Zwaluwen Utrecht? De koelbloedigheid van de spitsen Cornet en De Koter, die vrijwel 100% van hun doelpogingen omzetten in doelpunten? Of was de komst van de graag cadeautjes uitdelende Sinterklaas misschien een verklaring voor dit debacle? Het was voor velen een mysterie. 

Toen Eric Versloot na een uur spelen de 1-5 binnen kopte, ontbrandde er een vlammetje bij NiTA. Via Jack Castelijns en Jelmer Versloot kwam NiTA terug tot 5-3. In de slotfase creëerde NiTA tegen het moegestreden Zwaluwen Utrecht zelfs nog behoorlijk wat kansen om een gelijkspel of zelfs overwinning uit het vuur te slepen, maar Zwaluwen Utrecht hield stand.

Ik zie, ik zie…. Een strijdend Zwaluwen Utrecht dat op basis van mentaliteit de terechte winnaar werd. Een NiTA dat het grootste deel van de wedstrijd onzichtbaar was. De verklaring? We kunnen verschillende factoren aanwijzen, maar het zal wel een combinatie van zijn. 

Volgende week zaterdag hopen we thuis tegen IJFC weer een ander NiTA te zien! 

Vandaag was niet best, maar zonder dalen zijn er ook geen pieken! Over pieken gesproken; Het etentje en daaropvolgend feestje bij onze hoofdsponsor De Danne dat op deze vervelende zaterdagmiddag volgde, kunnen we rustig zo’n piek noemen! Mike en crew bedankt!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!