Supersubs Arvin en Thijs beslissen wedstrijd tegen DVSU - o.s.v. NiTA

Supersubs Arvin en Thijs beslissen wedstrijd tegen DVSU

Supersubs Arvin en Thijs beslissen wedstrijd tegen DVSU

DVSU 1

0 - 3

Nita 1

Competitie

3e klasse D

Datum

18 februari 2023 14:30

Scheidsrechter

H.J. Westland

Accommodatie

Sportpark Lunetten
Olympus 11
3524WB
UTRECHT
tel. 030-2870910

Met drie overwinningen op rij, inclusief de goede overwinning van vorige week op VVIJ (2-0), reisde NiTA afgelopen weekend af naar DVSU. NiTA kreeg echter de afgelopen week wel te maken met een tegenslag. Joery Knoop haalde vorige week tegen VVIJ een bal van de lijn. Tijdens het neerkomen bij deze actie brak Joery zijn pols. NiTA zal hem de komende weken moeten missen. Het positieve nieuws kwam op donderdagavond,  nummer twee IJFC liep tegen een 1-0 nederlaag aan bij JSV. Deze uitslag plus de duels Elinkwijk-Houten en VVIJ-Nieuw Utrecht die afgelopen weekend op het programma stonden, maakten dat NiTA goede zaken zou kunnen doen in de strijd om de bovenste plekken.

De zaterdag had toch wel een beetje een troosteloos aanzicht dus NiTA moest het vooral uit zichzelf halen om de drie punten mee te nemen naar Nitanello. DVSU was een lastig te bespelen ploeg, omdat ze een lastig systeem hanteren en verschillende spelers met goede kwaliteiten bevatten. NiTA kwam goed uit de startblokken en de eerste twintig minuten kwam DVSU er eigenlijk niet aan te pas, alleen vergat NiTA zichzelf te belonen. Schoten van Joëll en Eric, een kopbal van Jorrit en de grootste kans van Zaid werden goed gepakt door doelman Ticho Zomer. NiTA speelde bij vlagen prima voetbal en verdedigde goed. Na 24 minuten kreeg DVSU een levensgrote kans via Hamza Azouagh maar gelukkig was Stan wakker en pakte hij de één op één. NiTA was dus gewaarschuwd. Na een half uur kreeg Joël nog twee kansen binnen een minuut. Het ene schot ging naast, het andere spatte uit één op de lat. De rust werd bereikt met de brilstand 0 tegen 0.

NiTA liet zich niet van de wijs brengen na de rust en ging eigenlijk door met wat hij in de eerste helft aan het doen was. Kansen creëren en volwassen spelen. Binnen tien minuten kon NiTA alweer twee pogingen bijschrijven die het net niet haalden. Jorrit en Jelmer schoten de bal over de goal. Gelukkig kwam er na ruim een uur spelen toch de beloning voor NiTA. Het werd 0-1 via onze aanvoerder Joël. Iets links van de goal op de 16 meter kreeg Joël de bal nam hem mee de 16 in en schoot met links een stuiterballetje in de verre hoek, hij liet Ticho Zomer kansloos. Na de 0-1 kwam DVSU opzetten en kreeg het in acht minuten tijd drie goede kansen. De ingevallen Koen van Harskamp had een één op één met Stan, maar laatstgenoemde kreeg zijn hand achter de bal en deze ging daardoor naast. Reijer Krikke schoot over en Koen van Harskamp zijn kopbal werd nog weggehaald door NiTA . Inmiddels waren Jorrit en Joël gewisseld voor Arvin en Dwayne. Met een klein kwartier op de klok stuurde Zaid Arvin weg in de diepte. Hij kwam de 16 binnen en schoot de bal in de korte hoek in het dak van het doel. Daar was eindelijk de bevrijdende 2e goal van NiTA en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Met nog vier minuten op de klok kwam Thijs de moegestreden Eric vervangen. Hij had nog geen bal geraakt en stond nog geen minuut in het veld, maar via een gewonnen kopduel door Arvin werd Thijs door Dwayne vrij voor de doelman gezet. Thijs tikte de bal erlangs en kon makkelijk de 0-3 binnentikken.

Elinkwijk, VVIJ en IJFC verloren dit weekend en NiTA is samen met Houten de lachende derde. NiTA stijgt naar de 2e plek met zes punten achterstand op Houten. Komend weekend is er een voetbalvrij weekend. Zaterdag 4 maart wordt de competitie vervolgd met een uitwedstrijd bij SC Woerden. Aftrap is 14.30u en we hopen iedereen weer langs de lijn te zien.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!