4133AX
VIANEN UT
tel. 0347-373233

Op een zonovergoten zaterdag werd er iets na half 3 afgetrapt tegen Brederodes. Brederodes stond net boven de directe degradatiestreep,  dus NiTA was vooraf gewaarschuuwd voor een ploeg die zijn huid duur zou verkopen om de punten thuis te houden en meer afstand te nemen van de degradatiestreep.

Niets bleek minder waar. Brederodes zakte in en probeerde op de counter en met de lange bal achter de verdediging een goal te maken. Al snel was duidelijk dat het geen moeilijk zaterdag zou worden, tenzij NiTA zichzelf in de problemen zou brengen.

NiTA kwam goed uit de startblokken en had binnen tien minuten al twee goede kansen via Joël en Eric. Na een kwartier bracht NiTA zichzelf toch in problemen. David werd van de bal gelopen door Tim Wakkermans en met een prachtig schot vanaf een meter of 30 verdween de bal zo over Stan de goal in. Brederodes kwam uit het niets op 1-0.  De voorsprong duurde nog geen vijf minuten en toen schoot Joël vanaf de penalystip de 1-1 binnen. Jelmer werd na een schitterende actie tegen de grond gewerkt en de heer Mac-Intosh kon niets anders doen dan naar de stip wijzen. Nog geen drie minuten later zorgde het hoofd van Eric voor de voorspong. Een zeer goed aangesneden corner van Joël werd door Eric in de goal gekopt. Vlak voor rust was het wederom onze captain die de bal tegen de touwen schoot. Na een goede actie schoot hij van buiten de 16 meter de bal zo de kruising in, doelman Jelle Krouwel was kansloos. NiTA ging rusten met een 1-3 voorsprong.

Er was maar een ding belangrijk en dat was het eerste kwartier overleven. De verwachting was dat Brederodes nog een keer zou gas geven om te kijken of ze terug in de wedstrijd kon komen. Dit lukte NiTA redelijk makkelijk en na ruim een kwartier spelen werd Arvin de 16 in gestoken door Timo. Heel koelbloeding stifte hij de bal over de doelman 1-4.  Het verzet van Brederodes was gebroken. NiTA was slordig in de aanval en dat zorgde ervoor dat Nita de score niet verder opschroefde. De overwinning was wel in de tas. Dit betekende dat er wel ruimte was om Niels zijn rentree te laten maken na maanden blessureleed. Welkom terug Niels! Helaas stond Niels wel aan de basis van een wederom schitterend doelpunt van Tim Wakkermans. Na een verkeerde kaats dacht de spits van Brederodes dat het eerste afstandsschot nog niet van ver genoeg was. Vanaf de middellijn probeerde hij het nu maar eens en wederom vloog de bal over Stan heen. Eindstand 2-4.

De 3e klasse D blijft spannend tot aan de laatste speeldag. Er moeten nog zoveel beslissingen vallen. Eigenlijk zijn er maar twee dingen duidelijk; Zwaluwen Utrecht is gedegradeerd en JSV wordt 7e. Verder zullen alle beslissingen vallen op de laatste speeldag.

Nita is in elk geval goed op weg naar een plek in de top 3 en de nacompetie. Volgende week wacht er nog een thuiswedstrijd tegen DVSU aftrap 14.30u op Nitanello. Na de wedstrijd is er een feest met zanger Robin Kroek.