tel. 0294-233741

Eindelijk mocht NiTA weer eens competitievoetbal spelen. Tegen Vriendenschaar werd er om 15.00u afgetrapt op Nitanello.

Voor de warming-up werd er nog een foto gemaakt om de sponsor te bedanken voor de nieuwe presentatiepakken. De pakken zijn wederom gesponseerd door Jachthaven ‘De Toekomst’

Ook via deze weg willen we jullie nogmaals enorm bedanken voor de prachtige pakken!

Afgelopen week werd op het trainingsveld duidelijk dat trainer Sjoerd Molleman over het grootste deel van zijn selectie zou kunnen beschikken. Op dinsdagavond stonden er 22 spelers op het veld! Alleen de langdurig geblesseerden Timo en Guido waren niet beschikbaar voor de technische staf. Dat betekende dat er wel keuzes gemaakt moesten worden. Dit gebeurde ook. Waheed speelde mee met het 3e elftal (5–0 gewonnen). Moreno, Arvin, Luke, Stijn, Jan en Gerrit speelde met het 2e elftal (4-2 gewonnen). De basis bestond uit Stan, Maikel, Joery, Jantijn, Jesse, Joel, Jelmer, Zaid, Dwayne, Jack en Thijs. Op de bank zaten Tom, David, Niels, Eric, Arvin en Stijn.

Om 15.00u werd er op Nitanello afgetrapt en was de competitie 22/23 eindelijk begonnen. Vanaf minuut één was eigenlijk wel duidelijk dat NiTA de bovenliggende partij was. NiTA had veel de bal en Vriendenschaar was duidelijk naar NItanello gekomen om de lange bal te hanteren en op de counter te hopen op een goal. In de eerste 20 minuten gebeurde er eigenlijk heel weinig. Een vrije trap over de goal van NiTA en Vriendenschaar had een misschien wel de beste kans tot dan toe. Na een half uur kwam NiTA beter in de wedstrijd en domineerde de laatste 15 minuten van de eerste helft. Het was niet hoogstaand maar de kansen volgden elkaar redelijk vlug op.

Een vrije trap van Joël werd uit de hoek gevist door doelman John Verweij van Vriendenschaar. De corner die daaruit ontstond werd door Jesse naast gekopt. Twee minuten later zette Jelmer met een goede loopactie zichzelf voor de keeper, maar deze was snel zijn goal uit en keerde het schot met zijn benen. Vijf minuten voor de rust kwam NiTA met een schitterende aanval over de rechterkant met voor de goal als eindstation Thijs. Helaas maaide hij volkomen over de bal heen en zo ging de tot dan toe grootste kans voor NiTA verloren. Nog geen minuut later was daar dan toch de meer dan verdiende 1–0 voor NiTA. Rond de middellijn kreeg NiTA een vrije bal. Deze werd snel en strak over de grond de diepte in gespeeld, waar zowel Zaid als Jack reageerden. De laatste legde de bal simpel breed en Thijs kon de bal binnen schuiven.

Op slag van rust kreeg Vriendenschaar via Maurits Nijenhof nog een levensgrote kans, maar hij trof het zijnet. De eerste helft van beide kanten absoluut niet groots, maar NiTA controleerde de wedstrijd.

Het begin van de tweede helft miste een groot deel van het publiek. De meeste mensen zaten nog in de kantine en de bal lag al op de stip. Verdediger Mark Verrips kreeg de bal ongelukkig tegen zijn arm in de 16 meter en scheidsrechter Yusuf Durgunsu wees onverbiddelijk naar de stip. Jack pakt de bal en joeg de bal in de bovenhoek. De prima keepende Verweij had hier absoluut geen antwoord op. Het was 2–0 en eigenlijk was de wedstrijd wel beslist. Vriendenschaar was aanvallend niet bij machte om echt gevaarlijk te worden. Aanvaller Abid el Idrissi stond regelmatig op een eiland, waar hij zelf ook merkbaar moedeloos van werd. Na ongeveer een uur kwam Vriendenschaar dan eindelijk een keer gevaarlijk in de 16. Vincent Zuurmond stond klaar om af te drukken, maar werd getackeld. Iedereen was redelijk verbaasd dat er geen fluitje kam van dhr Durgunsu. Dit had alles weg van een strafschop, maar gelukkig voor NiTA kwam deze er niet. Een paar minuten later werd het schot van Jack gepakt en de rebound werd gemist door Dwayne. Vriendenschaar wisselde drie keer. Hier werd het elftal duidelijk beter van, maar tot grote kansen kwam het niet. Ook een extra spits erbij zetten had niet het gewenste effect voor Vriendenschaar. NiTA kwam het laatste kwartier helemaal niet meer in de problemen. De ingevallen Eric (voor Thijs )  stond aan de basis van de 3–0 van NiTA. Na een mooie actie van Eric zette hij Dwayne vrij voor de doelman en dat was voor Dwayne een koud kunstje om de bal tegen de touwen te werken. Als NiTA in de laatste tien minuten wat zorgvuldiger was in de passing en afronding dan hadden ze Vriendenschaar met een grotere nederlaag naar huis kunnen sturen, maar dat gebeurde niet.

NiTA wint zijn eerste competitiewedstrijd met 3–0 van een toch wel machteloos Vriendenschaar. Ook dit seizoen wordt ‘De Danne man of the match bon’ weer uitgereikt bij elke thuiswedstrijd. Enorm bedankt hiervoor Mike Lodder. Jantijn Augustin was de eerste speler die hem dit seizoen uitgereikt kreeg. Gefeliciteerd en eet smakelijk. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen het gepromoveerde VVIJ dat met 1–2 uit bij Lopik won. Aftrap is om 14.30u