Sportpark Rijnvliet 3
3545EA
UTRECHT
tel. 030-6701762

In de 4e competitieronde reisde NiTA af naar Sportpak Rijnvliet voor een wedstrijd tegen SV Nieuw Utrecht. Het was regenachtig en voor de eerste keer dit seizoen op echt gras. Al met al leek het op voorhand ook een moeilijke middag te worden. Er werd afgetrapt om iets over half 3 en binnen de minuut was er al een eerste kans voor Dwayne. Ook de minuten daarna was het spel voornamelijk op de helft van Nieuw Utrecht. Die deden vrij weinig de eerste 10 minuten en lieten zich helemaal inzakken tot eigen helft om in balbezit op goed geluk alles lang te spelen. NiTA speelde prima en controleerde de wedstrijd en leek eigenlijk een makkelijke wedstrijd tegemoet te gaan. Na dertien minuten was er toch een grote domper voor NiTA. Na een eerdere overtreding moest Jelmer geblesseerd het veld verlaten. David kwam in het veld, waardoor er wat geschoven moest worden door trainer Sjoerd Molleman. NiTA leek even van slag en Nieuw Utrecht kwam beter in de wedstrijd. Via een kopbal van Serdar Akkanat en een geblokt schot van Saifeddine Boutachkourt waren daar uit het niets de eerste twee kansen. Gelukkig kwam NiTA na een klein half uur toch op voorsprong. Vanaf de linkerkant bracht Joël de vrije trap de 16 meter in. Deze leek makkelijk te vangen voor keeper Tarek Kharboutli, maar hij liet hem los en Niels was er als eerste bij om de bal binnen te tikken. Vijf minuten voor de rust kreeg Nieuw Utrecht een vrije trap vanaf de linkerkant. Deze werd naar de 2e paal getrapt. Daar werd de bal terug gekopt en voor de goal werd deze binnen gelopen door Serdar Sevinc. Zo stond ineens de 1-1 op het scorebord. In de blessuretijd van de eerste helft kwam NiTA er nog 1x uit. Met een schitterend actie van Niels over de rechterkant behield hij het overzicht en zag Joël op de 16 staan die de bal netjes achter de doelman werkte. Rustand was 1-2. Joël werd in de rust vervangen door Jan.

Na de rust was NiTA het spel kwijt. Nieuw Utrecht kreeg het spel steeds beter in handen. Na tien minuten resulteerde het in de 2–2. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Serdar Akkanat uitstekend binnengekopt. De kansen voor Nieuw Utrecht bleven zich opstapelen en ook de irritaties stapelden zich op aan de kant van Nieuw Utrecht. Elke beslissing van de scheidsrechter werd in twijfel getrokken en de discussies werden steeds langer. Als je zelf de kansen niet maakt dan weet je wat er gaat gebeuren….. en ja hoor het gebeurde ook. Een vrije bal vanaf de rechterkant werd uitstekend de 16 meter ingedraaid door David, zo op het hoofd van Niels 2–3. Drie minuten later ging de wedstrijd in het slot. De inmiddels ingevallen Thijs tekende voor de 2–4. De grensrechter gaf aan dat het buitenspel was, maar de scheidsrechter vond van niet en telde de goal. De discussies die hierdoor ontstonden zorgde ervoor dat doelman Tarek Kharboutli zijn 2e gele kaart kreeg en dat Nieuw Utrecht met 10 man ver moest in de laatste zeven minuten. Ver in blessuretijd kreeg Thijs nog een grote kans om 2-5 te maken, maar deze ging over.

Gelukkig gingen de 3 punten in de tas mee naar Nitanello en pakte NiTA zijn 3e overwinning in vier wedstrijden. Komend weekend is NiTA vrij i.v.m. een inhaal/-bekerweekend. NiTA oefent dinsdagavond 18 oktober om 20.15u tegen FC Breukelen wat uitkomt in de 2e klasse. FC Breukelen heeft 4 punten uit 4 wedstrijden gehaald. Voor veel spelers van NiTA is deze derby een mooi weerzien met hun oude club. We hopen iedereen dinsdag langs het veld te mogen begroeten voor deze wedstrijd.

Op zaterdag 29 oktober gaat de competitie verder met een wedstrijd tegen Lopik. Aftrap 15.00u op Nitanello.