Steinhagenseweg 7
3446GP
WOERDEN
tel. 0348-415757

Wie gedacht had dat NiTA-Lopik het meest krankzinnig slot was wat er bestond (NiTA boog in de laatste paar minuten een 1-2 achterstand naar een 3-2 overwinning) die kon gisteren in Woerden nog een zo mogelijk nog krankzinniger slot zien.

Zonder trainer Sjoerd werd er op een zeer dramatisch grasveld iets na 14:30u afgetrapt. Al snel werd duidelijk dat voetballen onmogelijk was en dat vooral Woerden er een zeer fysieke wedstrijd van wilde maken. Uiteindelijk vielen er negen gele kaarten en een rode kaart. NiTA kwam totaal niet in de wedstrijd en stond na 17 minuten dan ook terecht met 1-0 achter. Zoals wel vaker rechtte NiTA de rug en kwam het na 25 minuten terug in de wedstrijd na een mooie aanval die door Joël (zijn 50e goal voor NITA!) met een droog schot bekroond werd met de gelijkmaker 1-1.

In de aanval daarop werd Dwayne weggestuurd. Hij kreeg een zetje in de rug en scheidsrechter Özkal vond het zwaar genoeg om dit te zien als overtreding en een doorgebroken speler. Martijn Plug kreeg de rode kaart. Woerden kwam met 10 man toch weer op voorsprong. Een indraaiende vrije bal werd vanaf 70 cm bij de grond verrassend binnengekopt bij de eerste paal. De 10 van Woerden gingen de rust in met een 2-1 voorsprong.

Na rust was het eenrichtingsverkeer, maar NiTA creëerde bijna geen kansen. De ingevallen Jan (die de geblesseerde Jelmer verving in de rust) had de grootste kans, maar op een bizarre manier caramboleerde de bal in de handen van de doelman. Woerden ging nog verdedigender speler en de spits werd het slot op de deur. NiTA liet de bal rondgaan em bleef de ballen erin pompen maar niets viel goed voor NiTA.

De tijd verstreek en er stonden inmiddels  90 minuten op de klok. Scheidsrechter Özkal had redenen genoeg om nog behoorlijk wat blessuretijd toe te voegen. Na 95 minuten kwam er een schot van Zaid. Doelman Nick Mansveld verwerkte het ogenschijnlijk makkelijke schot verkeerd en via zijn handen verdween de bal tegen de touwen 2-2! NiTA pakte snel de bal en voelde het momentum! Vol gas doordrukken was het bericht van de kant. Er stonden inmiddels 97 minuten op de klok. Joël slingerde de bal nog 1x vol voor op goed geluk en daar kwam Jesse ineens de 16 instormen. Met een uiterste poging om de bal voor de goal te krijgen rolde deze in de verre hoek zo binnen!!! NiTA pakte een 2-3 overwinning!

Het was niet goed, maar er werd weer veerkracht getoond en NiTA is nog steeds ongeslagen in 2023. De bonus was dubbel, want koploper Houten had verloren en zo komt NiTA toch 3 punten dichterbij.

Volgende week trapt NiTA thuis af tegen Nieuw Utrecht, dat dit weekend verrassend verloor van Lopik. Aftrap is is om 14:30u.