Doude van Troostwijkstr 2 A
3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

Na het teleurstellende eerste uur van NiTA vorige week bij Zwaluwen Utrecht, kwam NiTA ook tegen IJFC niet goed uit de startblokken. Zoals al vaker dit seizoen kwam NiTA weer op achterstand.

Eric kreeg nog wel de eerste kans van de wedstrijd. Zijn schot ging door de benen van doelman Rowdy Janssen, maar hij raakte de bal net voldoende aan om in de herkansing de bal te pakken. Kort hierna ging het volledig mis. Jesse kreeg een tik op zijn neus en het begon te bloeden. Tijdens zijn behandeling scoorde IJFC 2x. Stan pakte eerst nog het schot van Mitch Dunne, maar uit de corner die volgde bleef de bal hangen en makkelijk binnen gelopen door Stefan de Wit. Nog geen minuut later kwam Mitch Dunne door over linkerkant en schoot de bal in de korte hoek binnen. Na 16 minuten stond het 0–2 en Nita moest weer laten zien dat het over veerkracht beschikt. IJFC ging wat meer achterover leunen en Nita kreeg via Eric, Jack en Jelmer een aantal kansjes, maar tot scoren kwam NiTA nog niet.

Vlak voor rust kreeg Nita een vrije bal. David en Joël stonden achter de bal , uiteindelijk was het David die met zijn linkerpoot die bal schitterend over de muur heen krulde achter doelman Rowdy Janssen. NiTA ging rusten met een 1–2 achterstand.

NiTA kwam met één doel de rust uit. De eerste 20 minuten volle bak gaan en zorgen dat de 2–2 gemaakt zou worden. IJFC was wat overrompeld en had moeite om zich staande te houden. NiTA kwam via een strafschop van Joël op 2–2. Jack ging de 16 binnen en werd getackeld. scheidsrechter Sven van Lagen kon niet anders dan een strafschop geven. NiTA probeerde aan te zetten maar de krachten werden langzaamaan minder en hierdoor kwam IJFC weer beter in de wedstrijd. Beide ploegen hadden wat kansjes, maar de wedstrijd werd voornamelijk op het middenveld afgespeeld. IJFC kwam nog op 2–3, maar scheidsrechter van Lagen zag buitenspel en keurde de goal direct af. Na 94 minuten was het wel genoeg op een zonnig, koud en winderig Nitanello en zo eindigde de wedstrijd in 2–2.  Beide ploegen mogen blij zijn met een terecht punt.

VVIJ en Elinkwijk speelden ook gelijk, dus beide ploegen profiteerden niet van de ploegen die boven hen in de stand punten verspeelden.

Volgende week speelt NiTA een belangrijke wedstrijd tegen Houten. Het zal een belangrijke wedstrijd worden aanhaken of afhaken voor NiTA. Aftrap is 14:00u in Houten