Doude van Troostwijkstr 2 A
3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

Nadat Nita kansloos verloor van IJFC (4-1) en gelijkspeelde tegen koploper Houten (1-1), was de titel wel uit het oog. Er restte dus niets anders dan er alles aan doen om minimaal bij de eerste vier te eindigen, om zo een plek in de nacompetitie te bemachtigen. Dit was ook de doelstelling aan het begin van het seizoen. Twee weken geleden zette NiTA al een goede stap door in blessuretijd concurrent Elinkwijk te verslaan door een goal van supersub Thijs Langelaar (0-1). Hierdoor werd Elinkwijk op vier punten gezet. VVIJ, de andere kanshebber, stond twee punten achter maar had een wedstrijd meer gespeeld.

Afgelopen zaterdag kwam JSV naar Nitanello. In Nieuwegein werd het eerder dit seizoen een bloedeloze 0-0. JSV had na de winterstop van de twaalf gespeelde wedstrijden er maar twee verloren. JSV zat dit in een goede flow en was op papier dus een geduchte tegenstander. NiTA heeft dit seizoen nog niet verloren op Nitanello dus dat was (samen met de kans om een goede stap te zetten voor plek vier) dan ook de belangrijkste drijfveer voor deze zaterdag.

NiTA miste net als tegen Elinkwijk het centrale duo. Moreno was nog geschorst en Joery was naar Maikel in Barcelona. Vanwege een privésituatie was ook aanvoerder Joël niet beschikbaar vanaf de start. Dit betekende dat Dwayne een basisplek kreeg en Arvin in de spits stond. Jesse en Jantijn stonden weer samen in het centrum. Op een zonnig Nitanello werd er om 14.30u gefloten voor het begin door de heer Rook, die overigens een prima wedstrijd floot.  NiTA en JSV tastten elkaars de eerste tien minuten wat af, maar het was al wel duidelijk dat NiTA de bal veel zou hebben. Jantijn schoof gedurende de eerste helft steeds vaker het middenveld in en JSV had hier eigenlijk geen antwoord op. Dat zorgde ervoor dat NiTA de bovenliggende partij was en dat was eigenlijk ook de rest van de wedstrijd. Maar de goals bleven uit. Beide ploegen kwamen zo af en toe tot kansen maar de keepers hielden de goals het eerste half uur schoon. Na ruim een half uur was er een goede actie van Jelmer die op de 16 goed het overzicht hield en Arvin helemaal vrij voor de keeper te zetten. Die bleef rustig en schoot de 1-0 erin. Dat was ook de ruststand.

Joël kwam in de rust het veld, hij verving Dwayne. NiTA en JSV werden slordiger en slordiger in de 2e helft. Beide ploegen kregen kansen maar beide keepers stonden op hun post en haalden alles uit de kast om geen goals (meer) tegen te krijgen. Het warme weer zorgde ervoor dat langzaam ook de fut bij de spelers eruit ging. De 1-0 tussenstand betekende wel dat iedereen scherp moest blijven, want het was geen uitgemaakte zaak dat dit ook de eindstand zou zijn. NiTA kreeg vijf minuten voor tijd een vrije trap op 25 meter van de goal en dat bleek een koud kunstje voor Joël. Met een schitterende trap krulde hij de bal over de muur en achter de doelman. NiTA kwam op 2-0. Dit was ook de eindstand! NiTA heeft zo weer een belangrijke horde genomen richting plek vier.

Elinkwijk won ook dus het verschil blijft vier punten. VVIJ was vrij en daardoor loopt NiTA 3 punten weg bij VVIJ en komt NiTA  in wedstrijden gelijk met VVIJ. Volgende week kan NiTA bij een overwinning plek vier veilig stellen. Door de overwinning van Houten bij IJFC komt Nita op één punt van nummer drie IJFC. Misschien is dus plek drie nog mogelijk.

Zaterdag 20 mei trapt NiTA om 14.30u af in Vianen tegen Brederodes.