Nita 3 laat punten liggen - o.s.v. NiTA

Nita 3 laat punten liggen

Nita 3 laat punten liggen

CSW 5

2 - 0

Nita 3

Competitie

5e klasse 13

Datum

11 februari 2023 15:15

Scheidsrechter

R.C. Borgstede

Accommodatie

Sportpark CSW
Pieter Joostenlaan 7
3648XR
WILNIS
tel. 0297-285247

Deze week mochten we op bezoek bij Csw 5. In de thuis wedstrijd gewonnen met 4-2. Dit ging alles behalve gemakkelijk ik kan wel zeggen dat we er om moesten vechten. Waarschijnlijk gaat er nu wel een lichtje branden bij 1 van de 3 musketiers.  Nadat de Teamy app zorgvuldig was bekeken kwam de opstelling tot een gatenkaas. We hadden nog maar 7 man over van alles spellers van vorige week over. Zelfs de aanvoerder gaat middenin het seizoen een weekendje weg / op safari. De aanvoerder zou gezegd hebben “ik ben solidair aan helm” en aangezien helm afwezig was, was de aanvoerder dat ook. Maar goed een weekend weg, ik hoor u denken dit gebeurd toch regelmatig bij de Langelaars. Nou die hadden deze week wel de smoes van de eeuw. Ik noem geen namen maar meneer Langlaar moest op tijd uit eten dus kon niet voetballen. Aangezien Jeroen dit seizoen niet meer in actie komt omdat hij geblesseerd is en Cees aanwezig was weet iedereen gelukkig om wie het gaat. Bastiaan die vorige week uitviel zal dit seizoen ook niet meer in actie komen, en kan op zaterdag in het geblesseerde busje plaats nemen om ons aan te moedigen. Hans is de enige van de 3 musketiers waar we vandaag op komen rekenen en stond bij ons op de goal. Aangezien we om 15:15 speelde konden we zo een paar spelers van het 2e meenemen om zo het veld en de bank vol te krijgen. Aangezien die jongens nog rond de 20 zijn kunnen die met gemak nog 180 minuten voetballen. Het is te hopen dat de scheidsrechters niet teveel blessuretijd erbij optelt om de streek derby te beïnvloeden want dan kan het nog uitlopen op 200 minuten. Jacco, Stijn, Gerrit, Mark en Lukas kwamen ons versterken. Ook Waheed deed mee om zo zijn speelminuten wat op te krikken. Jongens nogmaals bedankt! Door deze injectie van spelers ging Wim de veteranen versterken en kon de zieke Wuppie nog even bijkomen en op krachten komen.

Goed dan kom je bij de opstelling, na veel knippen en plakken en een strijdplan van 5 woorden begonnen we aan de warming up. Die in mij ogen te lang duurde en steeds slapper werd. Toen de scheids eenmaal aankwam konden we beginnen en hoe de warming up eindigde zo starten we ook de wedstrijd SLAP. De strijdkracht was ver te zoeken en we liepen achter de feiten aan. Waardoor Csw met de lange bal vaak de buitenspelers kon bereiken en dit gevaarlijk werd voor de goal. Hans kon een paar keer redding brengen maar na goed uitspelen en het 1 op 1 zetten tegen hans resulteerde in de 1-0.  Nita was de organisatie kwijt na de vele afwezigen en moest het opnieuw neerzetten. Maar na een corner werd ook de 2-0 gemakkelijk ingekopt. Nu stonden we binnen een kwartier onnodig 2-0 achter. Cornelis moest het veld verlaten doordat een speler op z’n knie stond in plaats van op het veld. Jacco kwam in de ploeg en met wat meer overleg begon het steeds beter te staan en werd Csw niet echt meer gevaarlijk. Nita begon wat meer te voetballen alleen sloeg veel het middenveld over en hanteerde de lange bal. Dit resulteerde in wat kleine kansen en Nita kwam steeds beter in de wedstrijd. Doordat het beter stond kon Csw de lange bal niet geven en werden ze voor rust eigenlijk niet meer gevaarlijk. Nita kreeg nog een corner en later via een voorzet van Jay werd het nog gevaarlijk. De bal werd door Cees klaargelegd voor Stijn die alleen de bal er nog in hoefde te schieten. Helaas bleek dit iets moeilijker en werd deze intikker een bal die over het vangnet vloog. De ruststand was dus 2-0 en we zochten de kleedkamer op.

Door de bezuinigingen op de club kon een bakkie thee er ook niet meer vanaf dus met een slok water moest er begonnen worden aan de tweede helft. In de loop van de eerste helft was Danny ook aangesloten op de bank, dus konden we die mooi inbrengen. Mark kon dan na 1,5 wedstrijd even bij komen op de bank. Ook brachten we Lukas in het veld zodat Billy ook even op adem kon komen. Met elkaar afgesproken dat we er alles aan moesten doen om nog een gelijkspel eruit te halen en werken voor wat we waard waren. Maar Csw begon ook sterk aan de 2e helft dus was het nog niet gemakkelijk om onze stempel te drukken. Toch kreeg Csw weinig kansen en stond het met Danny op het middenveld een stuk beter en kwamen we meer aan voetbal toe. Echte kansen bleven eerst uit maar nadat Csw wat afzwakte kwamen er toch mogelijkheden. Eerst een kopbal op de paal en later nog een op het oog intikker voor Stijn vloog via de binnenkant van de paal weer uit het doel. Nog een vlammend schot van Danny wat net over ging. Het lukte niet om de 0 van het scoren bord te krijgen. Hoofd trainer Tim probeerde met z’n laatste wissels nog wat te forceren, Csw stond onder druk en begonnen steeds harder naar elkaar te schreeuwen. De keeper (alias ‘’De Clown’’ volgens zijn medespelers) nog het meest, na een kleine botsing met Jay schreeuwde moord en brand maar na een minuut kon hij de wedstrijd weer hervatten. Deze actie als stervende zwaan doet ons soms ook aan een medespeler denken. Maar goed Csw kwam er nog eens gevaarlijk uit maar Hans wist netjes de 3-0 eruit te houden. Toen nog een paar minuten de bal naar voren pompen maar dat hielp niet en de scheids floot af met een 2-0 stand. We hebben tweede helft goed gestreden maar ons zelf niet beloond waardoor we moeten toegeven dat het scherpe Csw ons heeft afgestraft in het eerste kwartier.

Aankomende week schijnt Mike geschorst te zijn voor trainingen, aangezien Mike vaak betrokken is bij blessuren aan eigen spelers mag hij alleen nog op zaterdag in actie komen. Zelfs op zaterdag blesseert hij mede spelers, maar zo hopen we het aantal veld spelers te behouden voor de aankomende tijd. Nu hebben we aankomende zaterdag een inhaalwedstrijd tegen Edo. De bank zit al vol met 4 spelers, nu zoeken we nog 11 veld spelers? Kent u nog iemand of heb je zelf zin in een potje voetbal meld je aan bij een van de leiders. Aangezien het ook carnaval weekend is en sommige daar in een verkleed pak rondlopen zullen we deze wedstrijd cancelen en op een later moment spelen. De 25ste zullen we het in een uitwedstrijd opnemen tegen DHSC (ook een inhaal wedstrijd) Beetje aanmoediging kan geen kwaad om in de titelkoers te blijven. We bedanken nog onze 4 supporters van deze week Bastiaan + gezin.

Vriendelijke groet,

Adje Intrem.  

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!