4 - 3

2e klasse A

12 oktober 2019 14:30

Onbekend

Vorige week verloor Nita weliswaar, maar speelde een prima wedstrijd met veel aanknopingspunten waarmee Nita verder kan. Afgelopen week liep gelukkig de ziekenboeg langzaam leeg. Stan en Waheed trainden weer volledig mee met de groep. Daarintegen had Joël wat kleine pijntjes, maar trainde wel waar dat mogelijk was. Een meevaller voor Nita was dat het beroep van Stef op zijn schorsing nog niet behandeld was en tot die tijd is hij vrij om te spelen.

Zonder Irvin, Sven H en Nino werd er afgereisd met 15 spelers en Waheed zou later nog aansluiten, hij speelde eerst mee bij het 2e elftal. Tijdens de warming-up werd duidelijk dat Sven E toch niet kon spelen na een tikje afgelopen donderdag op de training. Dit betekende dat Leon wat moest gaan schuiven in zijn basisopstelling. Joël startte hierdoor toch in de basis en Lars schoof een linie naar achteren. Nadat Marken snel de shirts wisselde, omdat de shirts toch wel erg veel op elkaar leken en de pupil van de week in twee pogingen Stan passeerde trapte Marken af. Marken had 1x gewonnen in 3 duels.

Binnen de minuut stuurde Jorrit Mike al de 16 meter in, maar hij kwam niet tot een gevaarlijk schot. Nita begon niet heel erg scherp aan de wedstrijd en was slordig in balbezit. Binnen een paar minuten werd Nita eigenlijk 2x identiek gepasseerd. Na 4 minuten werd de rechtsbuiten van Marken weg gestuurd, Mike miste de bal en hij liep rechtstreeks op Stan af en de 1 – 0 lag in de korte hoek. 3 minuten later werd op het middenveld slordig balverlies geleden door Nita. Marken speelde de spits in die stapte over en verraste hiermee Rick en Mike. Vanuit de rug van Mike kwam de rechtsback en hij kon ook direct op Stan af, 2 – 0 voor Marken. Al snel liep Nita dus alweer achter de feiten aan in deze wedstrijd. Nita pakte het goed op en leek wat scherper te worden en kwam wat beter aan voetballen toe. Toch duurde het tot minuut 27 voordat Nita eindelijk een eerste kansje kreeg. Jorrit nam een korte corner met Joël en deze draaide de bal de 16 in op het hoofd van Rick. Helaas ging deze bal net over de goal. Nita voelde dat er vandaag kansen waren om toch een goed resultaat te halen. Er kwam meer beleving in het spel en steeds meer spelers gingen zich vooruit bewegen. Met veel mensen voor de bal weet je dat de bal verliezen dodelijk is op dit niveau en je raadt het al. In minuut 33 gebeurt dit ook en Marken is er zeer snel uit en het is 3 – 0. Tegen de rust aan krijgt Nita nog 2 kansen maar beide worden afgefloten voor buitenspel. Het was een goal van Dwayne en een kopbal op de lat van Rick. Ruststand is 3 – 0 voor Marken. De stand had Nita aan zichzelf te wijten.

Na rust kwam Nita na een omzetting beter uit de kleedkamer. Het kwam alleen niet echt tot echt goede kansen. Zo rond het uur was het ineens Joël die de 16 binnendrong en met een goed actie de bal voorlegde en daar stond Rick om de bal in de dak van het doel te trappen. Het was uit het niks 3 – 1. Nita begon er weer in te geloven dat hier ondanks de achterstand toch wat mogelijk was. Binnen 2 minuten maakte Nita de aansluitingstreffer. Rick moet gedacht hebben als de spitsen het niet doen dan doe ik het wel! Na een vrije bal die Joel zeer gevaarlijk de 16 meter in bracht was het Rick die met zijn hoofd dit keer en via de keeper voor de 3 – 2 zorgde. Je zag het geloof bij Nita toenemen en Marken kreeg het steeds moeilijker. Inmiddels was Roy binnen de lijnen gekomen voor Jorrit. Marken was nog wel 1x enorm dichtbij de 4 – 2. De ingevallen spits mocht helemaal vrij voor Stan op de goal koppen, maar zijn vizier stond niet op scherp. Nog geen minuut later was er een schitterende actie van Joël. Hij werd in de 16 meter aangetikt, maar de scheidsrechter zag er een schwalbe in en Joël kreeg geel. Met nog 13 minuten te gaan besloot de technische staf van Nita dat Rick in de spits plaats moest gaan nemen naast Roy om maar te pompen en opzoek te gaan naar de 3 – 3. De klok tikte verder en met nog 10 min te gaan kreeg Nita een vrije trap op een meter of 35, wat schuin voor de goal. Alle lange mannen waren in de 16 meter te vinden en Joël stond achter de bal. Deze lepelde de bal slim de 16 meter in. De keeper kwam uit maar was te laat want Stef had de bal al gekopt het was 3 – 3. Rick nam direct zijn plaats achterin weer in. Nita wilde meer en deed alles om te winnen. Het veld werd voor beide partijen groot en het was moeilijk om alles te belopen. Nita probeerde aan te vallen en deed dit met overgave, maar vergat in de blessuretijd de balans tussen aanvallen en verdedigen te houden en kreeg de deksel hiervoor op de neus Marken scoorde 4 – 3.

Conclusie een slap Nita in de 1e helft, meer dan prima 2e helft van Nita, maar uiteindelijk toch teleurstellend dat Nita niet van de 0 punten afgekomen is. Volgende week zaterdag speelt Nita weer thuis tegen CSW.