HMS 6

6e klasse 22

21 september 2019 12:00

Onbekend

Na een goede voorbereiding waarin er werd getraind met het tweede elftal, kon twee weken geleden het nieuwe derde elftal gevormd worden. Dit jaar beschikt dit team over een ruime selectie (+-18 spelers). Vorige week zaterdag stond gelijk al de eerste oefenwedstrijd op het programma bij NSV'46 in Noorden. Een enorme tegenvaller die wedstrijd was het wegvallen van Bob. Een zware blessure tot gevolg...Namens de club heel veel sterkte met het herstel Bob! Deze wedstrijd werd overigens ruim verloren.

Afgelopen donderdag na de training werden de jongens verrast met nieuwe wedstrijdtenues en tassen. Sponsors Ben en Ron, enorm bedankt!

Na een rommelig eerste halve seizoen in de 5e klasse, is het derde (h)elft-al gisteren begonnen voor het 'echie' in de 6e klasse. Tegenstander was HMS 6. Het was een aantrekkelijk gelijkopgaande wedstrijd waarin inzet, goed spel en een doelpunt werden verzilverd. Helaas was dit niet genoeg voor de overwinning. HMS ging met de 3 punten weer terug naar Utrecht. Het werd 1-2 (1-1).

Wedstrijdverslag

Het eerste kwartier was NiTA zoekende een gat te vinden bij de defensie van HMS. Wel werd er op het middenveld soms mooi gecombineerd. De gasten kwamen in de beginfase er een aantal keer gevaarlijk doorheen, met name door de nummers 8 en 14. Zij stuurden hun spitsen steeds goed de diepte in, maar waren nog niet scherp genoeg voor de goal. Door een ouderwetse scrimmage kwam HMS na ongeveer 20 minuten op voorsprong. 0-1. Na de korte drinkpauze was NiTA de bovenliggende partij. Net voor rust werd een mooie aanval bekroond tot doelpunt. Bijna alle tien de veldspelers hadden de bal geraakt. Jayson gaf de bal hoog voor, de HMS verdediging timede volledig mis, en Jochem maakte koelbloedig af. 1-1.

Na de rust drong HMS aan, maar de eindpass was steeds niet zuiver genoeg. NiTA stond steeds op de goede plek om de ballen te onderscheppen, maar was te vaak slordig in de passing. De tegenstander kwam vaak plots in een 1-op-1 situatie, maar Tom stond steeds goed in de weg. Rond de 80ste minuut pompte HMS de bal richting de goal van Tom, een voorzet die helemaal geen voorzet was. Het schot was na ingrijpen van Tom en Bram (op de doellijn) niet meer houdbaar. 1-2. NiTA probeerde in de slotfase nog wat te creëren, met hoge ballen in de hoop dat die in een keer goed zou vallen, maar dat gebeurde helaas niet meer. Er werd nipt verloren.

Behalve de nederlaag zijn wij allen erg blij met de rentree van Arnold. Zijn kwaliteiten buiten het veld waren in ieder geval bekend bij iedereen. Wie weet of hij ons dit seizoen ook nog van typische Arnold Bergkamp goals kan voorzien.

Volgende week staat er gelijk een kraker op het programma. Om 12:15 wordt er afgetrapt bij de wespen 🐝. Een mooie wedstrijd om deze zure nederlaag weg te spoelen.