Na weken wachten weer de (kunstgras)wei in

Na weken wachten weer de (kunstgras)wei in

Nita 3

0 - 1

UVV 2

Competitie

6e klasse 22

Datum

18 januari 2020 10:30

Accommodatie

Sportpark Vermeerkwartier
Gasthuislaan 70
3817EP
AMERSFOORT
tel. 033-4611820

NiTA 3 loopt nog niet bepaald op rolletjes. In de eerste seizoenshelft werden maar liefst acht nederlagen genoteerd. Twee keer snoepten de mannen een punt weg (2-2 uit tegen DESTO en 1-1 thuis tegen Hertha). Wie ons trouw volgt, ziet wel elke keer dat de verliezende wedstrijden vaak met één goal verschil eindigen. Het positieve is dus wel dat, in vergelijking met vorig seizoen, meer goals worden gemaakt en minder worden geïncasseerd. In de ene laatste wedstrijd van 2019, uit tegen UVV 2, werd in een knotsgek duel met 6-4 verloren. Extra zuur was dat deze tegenstander één plaats boven ons fungeert, en daardoor uitliep naar een comfortabele voorsprong van drie punten. Voordeel voor NiTA is dat er vandaag al revanche op UVV kan worden genomen…

Op een zon overgoten NiTAnello werd 1,5 uur later afgetrapt dan vooraf gepland stond. Dit was namelijk eerst om 10:30. Nadat de thuiswedstrijden van de veteranen en het eerste waren afgelast, was er ruimte om op de ouderwetse tijd van 12:00 te spelen. Dit nieuws werd vrijdag vooral door UVV als heuglijk ontvangen.

Jochem, Olivier en Luuk waren vandaag afwezig. Aron heeft aangegeven te stoppen met voetbal. We willen hem bedanken voor zijn inzet en wensen hem veel succes in de toekomst. Positief nieuw was dat Bob na lang blessureleed weer bijna helemaal fit is en al weer op de donderdag komt trainen. Het lijkt voor hem een kwestie van tijd. Ook was de terugkeer van Jordi een enorm pluspunt voor het team. Na maanden studeren tussen de wolkenkrabbers in Amerika, had hij toch wel weer behoefte zich te vertoeven tussen de koeien in ons mooie dorpje Nieuwer Ter Aa. Jordi, welkom terug!

Opstelling: Tom; Rubens, Rick, Thom, Bram; Joey, Jayson, Collin; Bas, Jordi en Mark.

Het was wel te zien dat beide ploegen iets te lang hebben genoten van de winterstop. De passing was ondermaats en ook de scherpte voor de goal was nog ver te zoeken. De beste kansen waren voor de gasten. Tom was alleen een sta-in-de-weg met een aantal geweldige reddingen. In een al met al teleurstellende eerste helft was de brillenstand bij rust terecht.

Na de rust was de slordigheid nog steeds te zien, maar kwam NiTA wat dichter bij het doel van UVV. De beste kans was voor Arnold, die in een 1-op-1 situatie op de paarsgeklede doelman stuitte. Het leek een bloedeloze 0-0 wedstrijd te gaan worden; NiTA die verdedigend goed stond maar vervolgens niks bruikbaars met de bal deed, en UVV die af en toe wat steekjes liet vallen in de defensie, maar dat compenseerde met de behendige jongens op het middenveld. Het tempo werd lager en lager en de vermoeidheid begon aardig toe te slaan. Hierdoor leek het soms meer op een potje walking voetbal. UVV bleek helaas ook vandaag tot meer scherpte te beschikken, want na een gevaarlijke bal in de zestien draaide de speler weg van zijn directe tegenstander, en ploeterde de bal met een rollertje in de verre hoek. 0-1. NiTA kreeg weer in de slotfase de deksel op de neus… In de blessuretijd kreeg UVV nog een vrije trap om de wedstrijd helemaal te beslissen, maar die poging bleek tevergeefs. Voor NiTA was er geen tijd meer over om gelijk te maken. Om 13:50 floot de prima scheidsrechter de Wit voor het einde van deze degradatiekraker.

Weer een nieuwe domper voor het derde (h)-elftal. UVV was door deze overwinning tot een voorsprong van zes punten gekomen. Volgende week speelt NiTA uit tegen Hertha. Zoals u eerder heeft gelezen, eindigde de thuiswedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Dit biedt misschien houvast voor de mannen. De aftrap in Vinkeveen is om 14:15.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!