Steeds een stapje dichterbij een overwinning

Nita 3

6e klasse 22

9 november 2019 14:00

Onbekend

Na de opmerkelijke wedstrijd tegen DESTO 3, was uw verslaggever blijkbaar nog zo verbijsterd van de omstandigheden rondom de leidsman, dat er van de afgelopen twee wedstrijden geen verslagen zijn gemaakt. Welgemeende excuses voor de trouwe lezers. Ter compensatie, vandaag toch een samenvatting van de wedstrijden tegen Eminent Boys 4, SCH’44 7 (elders op deze website te lezen) en van afgelopen zaterdag, tegen Elinkwijk 4.

Na de slechte wedstrijd tegen SCH’44 hadden de jongens vandaag wat goed te maken. De donderspeech van beide trainers bleek nu wel te hebben geholpen. Het altijd lastige Elinkwijk werd de eerste helft he-le-maal weggespeeld. Na doelpunten van Mark (zijn eerste na 1,5 jaar), Jochem en Luuk stond de score van 0-3! op het bord. NiTA begaf zich op een roze wolk. De motivatie was om deze mooie uitgangspositie verder uit te bouwen. Chelsea-Ajax werd als voorbeeld genomen. Iedereen weet hoe dat afliep… Net als vorige week, schoot Elinkwijk de tweede helft uit de startblokken. NiTA werd volledig overmeesterd. Een snoeiharde aansluitingstreffer en een bekeken schot over Tom heen maakte de wedstrijd weer spannend. 2-3. Oh ja, en ook werd de leidsman de tweede helft gewisseld. Deze vond het nodig twee goedkope penalty’s toe te kennen aan de thuisploeg, waardoor Elinkwijk uiteindelijk na 90 minuten met een 4-3 overwinning van het veld stapte. Het is ons tot nu toe nog niet gegund.

Volgende week weer nieuwe ronde nieuwe kansen voor het derde (h)-elftal. Dan nemen de mannen het op tegen nummer vier Hertha 4. We spelen weer is thuis om 12:00. En u weet, toegang is uiteraard gratis.