Zwaarbevochten punt op koude middag

Zwaarbevochten punt op koude middag

Nita 3

1 - 1

Hertha 4

Competitie

6e klasse 22

Datum

16 november 2019 12:00

Accommodatie

Sportpark Vermeerkwartier
Gasthuislaan 70
3817EP
AMERSFOORT
tel. 033-4611820

In het eerste verslag werd benadrukt dat het qua breedte van de selectie wel snor zit. Vandaag kwam dit erg goed uit, aangezien vier spelers zich hadden afgemeld. En nu kwam ook nog het goed presterende Hertha 4 op bezoek…

De nodige mutaties in NiTA’s derde (h)-elftal waren in de beginfase van de wedstrijd gelijk zichtbaar. Bas stond rechtsback, Luuk nam de plaats van Rick over in de verdediging, en Thomas stond nu centraal op het middenveld. Mark en Jayson waren voorin moeilijk aanspeelbaar en begaven zich de gehele eerste helft op een eiland. Dit kwam doordat het gat tussen het middenveld en aanval te groot was, en de bonkige verdedigers van Hertha de passjes van achteruit slim wisten te ‘lezen’. Vanuit die onderscheppingen was de tegenstander een aantal keer gevaarlijk met mooie uitgespeelde kansen of schoten vanaf de zestienmeter. Via een klutsgoal kwamen de gasten uit Vinkeveen op voorsprong. Een voorzet werd niet goed verwerkt en belandde voor de voeten van de vogelvrije spits, die met zijn rug naar het doel stond. Op goed geluk hakte hij de bal door de benen van Tom in het doel. 0-1. Vervolgens antwoorde Bas na een mooie aanval met een bal op de paal. De beide teams speelden daarna de eerste helft zonder veel opwinding uit. Met een warm kop thee werd een strijdplan bedacht hoe de stugge verdediging van Hertha in de tweede helft te doorbreken was.

Er werd besloten vanaf het begin volle bak druk te zetten. Een aantal keer kwam de tegenstander na slordigheden goed weg, maar rond het uur was het raak. Hertha leverde de bal in, en Jayson kreeg de bal met een gelukje mee. Hij kwam alleen met zijn passen uit om te schieten met links, dus besloot hij om zich heen te kijken wie er beter in een schietpositie stond. En jawel hoor! Daar stond Arnold Bergkamp om de bal (nog maar net) in het lege doel te schuiven. Dat Arnold deze wedstrijd trefzeker was, hebben de mensen die NiTA een warm hart toedragen maar vaak genoeg moeten horen…

De gemoederen op het veld liepen hoger en hoger op, en waar beide teams het in de eerste helft nalieten, werd nu 100% gestreden voor een overwinning. In een ongelukkig duel raakte een speler van Hertha op het oog ernstig geblesseerd. Namens NiTA: veel sterkte! De wedstrijd werd hervat, maar nou niet met een rustgevend gevoel: het is namelijk vaak zat voorgekomen dat NiTA alsnog de deksel op de neus kreeg. Nu gebeurde dat niet. Na wat hachelijke momenten voor het doel van Tom, werd het tweede punt van het seizoen veilig gesteld!

Volgende week gaat NiTA op bezoek bij rode lantaarndrager UVV 2. Zij hebben respectievelijk wel twee duels minder gespeeld. Dat doet niks onder van hoe belangrijk deze wedstrijd weer is om het puntenaantal weer op te krikken. Om 13:15 rolt de bal aan de Parkzichtlaan 201 in Utrecht.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!