Eerste punt na opmerkelijke middag

Eerste punt na opmerkelijke middag

DESTO 3

2 - 2

Nita 3

Competitie

6e klasse 22

Datum

12 oktober 2019 14:00

Accommodatie

Sportpark Vermeerkwartier
Gasthuislaan 70
3817EP
AMERSFOORT
tel. 033-4611820

Drie weken geleden na de kansloze wedstrijd tegen CSW werden de koppen bij elkaar gestoken en benadrukt dat het noodzakelijk was om tegen DESTO 3 de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Dit moest gebeuren op het achterste drassige grasveld bij de oranjehemden. Na veel gedoe voor de wedstrijd werden de punten rond schemertijd gedeeld. 2-2 (1-1).

Na een stroperige warming-up waren beide teams klaar voor een potje voetbal. Er ontbrak alleen een iemand… U raadt het al: de scheidsrechter. Gelukkig kwam hij, weliswaar een kwartiertje later, met de bal in zijn handen opdraven. Voor het beginsignaal, wilde de leidsman alleen nog de spelerspassen en pasfoto’s controleren van alle spelers, trainers, ouders, oma’s, opa’s etc. Natuurlijk volgens de regels, maar dit bracht veel onnodig gedoe met zich mee. Uiteindelijk wilde de scheidsrechter niet eerder starten, voordat alles in orde was. Hij besloot om te keren richting het secretariaat. Vol ongeloof stonden de 22 spelers in de regen af te wachten wat er ging gebeuren. Na goed overleg tussen beide aanvoerders, besloot onze trainer/coach Jon zich vrijwillig aan te bieden om de wedstrijd in goede banen te leiden.

De intenties van NiTA waren na enkele zure nederlagen direct zichtbaar. Er werd goed druk gezet op de verdediging, waardoor DESTO vaak genoodzaakt was de lange bal te spelen. Dit was niet gelijk ongevaarlijk, omdat het natte veld makkelijke ballen enkele keren gevaarlijk liet doorschieten. NiTA kreeg erg veel ruimte op het middenveld, maar dit werd mede door foutieve passes niet goed benut. DESTO speelde eigenlijk alles via de behendige rechtsbuiten die een aantal keer gevaarlijk naar binnen of buiten trok om op het doel van Tom vuren. Hier moest wat tegenover gezet worden en daarom kwam Jochem al gauw in het veld. Hierdoor was de snelheid ook bij ons voorin aanwezig. Na een goede dieptepass kon Jochem alleen op de keeper af, maar werd van achteren neergehaald. Jon keek op dat moment naar de grensrechter en dacht aan buitenspel. Geen penalty, vrije trap of buitenspel was de beslissing: Doorspelen gebaarde hij. Enkele minuten daarna ging Jochem opnieuw richting het doel van DESTO, maar faalde in de afronding. In de rebound was de keeper gezien en schoof Jochem de bal alsnog in het lege doel. 0-1. Ongeveer direct vanaf de aftrap van DESTO was daar alweer de gelijkmaker. De gevaarlijke rechtsbuiten schoot vanaf ongeveer punt zestien de bal stijf in de kruising. Tom was kansloos en het stond 1-1. Mogelijkheden om weer op voorsprong te komen werden gemist. Op slag van rust kwam Tom hard in botsing met een speler van DESTO. Aangeslagen konden, leek het, beide spelers het spel hervatten. Jon besloot direct na het nare incident maar af te fluiten voor de rust.

In de tweede helft kon Tom toch niet meer verder en besloot veldspeler Arnold de handschoenen aan te trekken. De boodschap aan NiTA was om zorgvuldiger om te gaan met de kansen en het positiespel te verbeteren. Het leek ongeveer hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft, alleen was DESTO gretiger op zoek naar een tweede goal. Deze kwam er ook. Een van de vele gevaarlijke corners die keer op keer vervelend bleven hangen voor het doel van NiTA, was genoeg voor een treffer. In de kluts schoot de spits van DESTO van dichtbij binnen. Zo keek NiTA, gelukkig met nog lang te spelen, tegen een 2-1 achterstand aan.

In de slotfase werden mensen naar voren gestuurd om zo een gelijkmaker te forceren. Want minimaal een punt meenemen was tenslotte verdiend en vooraf belooft. Toch leek het geloof om nog een goal te maken verdwenen. Het leek op een frustrerend potje FIFA. NiTA had de meeste kansen, maar DESTO was effectiever en stond op voorsprong. Toch kwam daar de gelijkmaker: Luuk zorgde doormiddel van een droge knal vanaf de zestienmeter voor de 2-2. In het restant van de wedstrijd durfden geen van beide ploegen echt meer aan te vallen waardoor dit ook de eindstand betrof. Na een opmerkelijke middag was het eerste punt voor NiTA’s derde (h)-elftal een feit.

Aankomende zaterdag speelt NiTA om 12:00 thuis tegen gedeeld koploper Eminent Boys 4. Wederom een lastige wedstrijd, waar weer 100% inzet moet worden getoond om tot een goed resultaat te komen. Toegang is uiteraard gratis.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!