Verdiende nederlaag in kletsnat Utrecht

Verdiende nederlaag in kletsnat Utrecht

HMS 6

4 - 1

Nita 3

Competitie

6e klasse 22

Datum

29 februari 2020 11:00

Accommodatie

Sportpark Vermeerkwartier
Gasthuislaan 70
3817EP
AMERSFOORT
tel. 033-4611820

Door de voorjaarsvakantie kwam niemand in de 6e klasse afgelopen weekeinde in actie. Zo ook niet de heren van het derde (h)-elftal. Vandaag, wederom nog in de vakantie, stond de inhaalwedstrijd tegen HMS 6 op het programma.

De op het papier betere ploeg had eigenlijk in de gehele wedstrijd het betere van het spel. Op het kletsnatte kunstgrasveld werd goed gecombineerd en steeds de vrije man gevonden. Invalkeeper Montell gooide, hoe mooi het aanvalsspel van HMS ook was, vooralsnog roet in het eten. NiTA kwam met een sterk gewijzigd elftal ook tot goede mogelijkheden om de score te openen. Helaas keken de mannen wel tegen een 2-0 achterstand aan met de rust. Bij deze goals gingen overigens wéér mooi uitgespeelde aanvallen aan vooraf.

Na rust werden de weersomstandigheden slechter en slechter en begon het voor de verandering is te hagelen.  Het wachten was op de sneeuw maar vooral of NiTA de spanning in de wedstrijd kon terugbrengen. En dat gebeurde: met een ingedraaide corner van Mark was het uiteindelijk de keeper van HMS die de bal in eigen doel werkte. Zo stond het plots 2-1 en kreeg HMS het toch even benauwd. Waar eigenlijk de wedstrijd moest openbreken met een spannend slotoffensief, was het toch lang saai en waren beide teams eerder toe aan een warme douche. NiTA kon de aanval niet meer bereiken en HMS had natuurlijk de voorsprong in de broekzak en wilde dit zakelijk uitspelen. Toch vielen er nog twee goals van de thuisploeg waarnaar alle aspiraties van het derde (h)-elftal, als die er nog waren, letterlijk in het water vielen. Uit een corner kopte Joey de bal ongelukkig in het eigen doel en via een makkelijk gegeven strafschop stond uiteindelijk de niet meer inhaalbare stand van 4-1 op het scorebord. Overigens complimenten en respect voor de naar verluidt 70-jarige leidsman die in dit ouderwetse ‘hondenweer’ zijn zaterdag heeft opgeofferd om deze wedstrijd in goede banen te leiden.

Voor NiTA was het zaak om dit potje snel te vergeten en alle focus te leggen op de thuiswedstrijd tegen DESTO 3. In de uitwedstrijd werd het eerste punt van het seizoen binnengehaald. Gezien de ranglijst zijn drie punten van harte welkom om UVV in het vizier te houden en misschien wel op doelsaldo voorbij te gaan. Tot volgende week!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!