Datum

5 oktober 2019 12:00

Accommodatie

Onbekend

Rond het middaguur, op een frisse zonnige zaterdag in oktober, mocht NiTA’s derde-(h)elftal het opnemen tegen koploper CSW 6. Na afloop bleek dat de punten van de derde helft sowieso binnenshuis waren gebleven. In de twee andere helften, werd terecht verloren. Wederom was ‘een buurman’ in een onderlinge wedstrijd de sterkste. De uitslag was 1-6 (1-4).

Al snel werd geconcludeerd dat de voetballende en fysieke kwaliteiten van de koploper aanwezig waren. Door, met alle respect, de vele routiniers in het veld, werd gemakkelijk de bal verplaatst van verdediging naar aanval. Aan NiTA de taak om uit de duels te blijven en te gokken op de snelheid voorin.

Linksbuiten Mark werd een aantal keer goed weggestoken, en liet zien het vandaag het op zijn heupen te hebben. Zo dribbelde hij soms langs alle spelers van CSW. Met onder andere schoten op de paal, 1-op-1 situaties en gevaarlijke voorzetten vanaf de buitenkant, waren er voor NiTA genoeg mogelijkheden om tot scoren te komen. CSW hanteerde weliswaar dezelfde aanvalswijze, waarbij het ook een aantal keer het houtwerk raakte. Het belangrijkste verschil was de meedogenloosheid waarmee de spitsen van CSW omgingen met de kansen. We houden het maar op een ervaringskwestie. Mede door een mooie individuele actie bij de eerste goal, stond pijlsnel bij rust de niet meer inhaalbare score van 0-4 op het scorebord. Vlak voor rust deed NiTA wat terug: Rubens bezorgde de bal na een afgeslagen aanval perfect aan het adres van Luuk, die vervolgens overtuigend binnenkopte. 1-4.

De wedstrijd was uiteraard al gespeeld. Via een mooie aanval, lag de bal na 50 minuten spelen in het voordeel van CSW weer in het netje. Het was te prijzen dat NiTA ondanks de ruime achterstand niet opgaf en verder ging met het produceren van kansen. Ook speelde het iets beter dan voor de rust. Het slotakkoord was helaas ook voor de gasten, waarbij er na 90 minuten en een beetje een geflatteerde, maar terechte 1-6 uitslag kon worden ingevuld.

Volgende week zaak voor NiTA om nu echt de eerste punten van het seizoen te gaan halen. Dit moet gebeuren tegen DESTO 3. De huidige nummer 8, deed dit al door met 2-3 te winnen bij OSM’75 7. Om 14:00 wordt er afgetrapt op sportpark ‘’Vryheit”.