FC Uitgeest (zon)

Groep 1 15

5 september 2020 17:00

Onbekend

Na het gelijkspel in Warmenhuizen tegen VIOS-W. Stond afgelopen zaterdag de 2e bekerwedstrijd op het programma. Zondag eersteklasser Uitgeest kwam op bezoek in Nieuwer Ter Aa. Zij verloren de eerste wedstrijd van FC Breukelen. Een overwinning zou voor beide partijen een stap in de goede richting zijn.

NiTA trapte de wedstrijd af zonder Jorrit en Stef (afwezig), Rick, Joël en Irvin (geblesseerd). Doordat Uitgeest op zondag speelt, werd er om 17:00 afgetrapt.

Het duurde vrij lang voordat de eerste kansen kwamen. Na ruim 20 minuten kreeg NiTA via Dwayne de beste kans van de eerste helft. Na een mooie steekbal ging Dwayne de keeper voorbij maar door de verdediger werd de bal uiteindelijk geblokt. Kort daarop werd een schot van Abdel geblokt. De laatste 10 minuten van de eerste helft waren voor Uitgeest. Na 35 minuten kreeg Uitgeest een vrije trap op 20 meter. Deze verdween in de muur maar via de rebound kregen ze tot dan toe de grootste kans. Het schot ging net over de goal. Na 39 minuten kreeg Uitgeest een corner. Stan zat mis en in de 5 meter werd de bal binnengekopt 0 - 1. Uitgeest kreeg voor de pauze nog twee grote kansen, maar Stan stond op zijn post! Rustand 0 - 1.

Na de pauze gebeurde er niet zo heel veel. NiTA kreeg twee kansen via Lars en Jelmer, maar verder was er weinig te zien voor beide goals. Uitgeest was niet bij machte om de voorsprong uit te bouwen. Nita was niet bij machte om echt dicht bij de goal te komen. Tot aan de 81e minuut toen David over de linkerkant de achterlijn haalde en de bal chipte naar de 2e paal waar Roy stond. Hij kopte de bal richting de goal en tergend langzaam verdween de bal in het net 1 - 1.  Dit was ook de eindstand.

Zaterdag staat de derby met FC Breukelen op het programma. Vorig jaar won FC Breukelen dit duel met 5 - 2. Aftrap is om 14:30u aan de Broekdijk Oost.