De eerste horde is genomen

De eerste horde is genomen

Nita 3

2 - 1

Hertha 4

Competitie

Groep 3 70

Datum

29 augustus 2020 13:45

Accommodatie

Sportpark Vermeerkwartier
Gasthuislaan 70
3817EP
AMERSFOORT
tel. 033-4611820

NiTA 3 heeft de eerste bekerwedstrijd tegen Hertha 4 met succes afgesloten. Een 0-1 achterstand werd omgebogen naar een 2-1 overwinning. De gebroeders Janssen maakten de goals.

Hertha weet vaak, door middel van een identieke speelwijze, het tegenstanders altijd lastig te maken. Met constant lopende mensen, positiewisselingen en duelkracht probeerden Hertha ook in deze wedstrijd een vroege voorsprong te forceren. En dat lukte: via een slimme steekpass door het hart van de NiTA-defensie was het raak. 0-1. NiTA kwam, na een rommelige beginfase, aan het eind van de eerste helft meer aan voetballen toe. Er werd goed gecombineerd, wat resulteerde in een opstapeling van corners, dreigende momenten maar ook de gelijkmaker: Olivier nam een bal perfect mee uit de lucht, passeerde zijn directe tegenstander en verschalkte de keeper in de korte hoek. 1-1. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft werden de ruimtes om te voetballen vele malen groter. Bij Hertha leek het geloof om een goal te maken verdwenen te zijn. Het derde (h)elftal rook kansen om de eerste officiële wedstrijd van het seizoen te gaan winnen. Jochem werd diep gestuurd, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel. De scheidsrechter gaf hier geen gehoor aan en liet het spel verder gaan. Hertha stopte volledig met voetballen, waardoor Jochem rustig de doelman kon passeren en zo de bal in het lege doel kon lopen. 2-1. Een raar moment, maar goed we stonden voor. In het restant van de wedstrijd verzuimde NiTA de score simpelweg verder uit te bouwen. Hertha kreeg nog wel wat speldenprikjes, maar hier ontbrak scherpte die alleen in de eerste helft aanwezig was. Omstreeks 15:45 konden de leeggestreden jongens van het derde (h)elftal, onder het genot van een biertje, genieten van de overwinning. Uiteraard met inachtneming van de 1,5 meter afstand.

5 september speelt NiTA een uitwedstrijd tegen ASV'65 2. Tot dan!?Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!