90'

2e klasse B

10 oktober 2020 14:30

Onbekend

Na de mooie overwinning tegen Nieuwland was NiTA er alles aan gelegen om dit een vervolg te geven tegen Geinoord. Zonder de geschorste Stef en de geblesseerden Joël, Jordi en Reda werd er afgereisd naar Nieuwegein. Het werd een meer dan troosteloze middag voor de ploeg uit Nieuwer Ter Aa. Geen supporters, troosteloze sfeer op de sportparken in heel Nederland en negentig minuten lang regen.

NiTA vloog uit de startblokken en binnen twee minuten schoot Dwayne de bal al achter Michell Temming. Vanaf 20 meter draaide de bal van de doelman af zo het zijnet in 0-1. Dit was een mooi begin van de wedstrijd voor NiTA. Geinoord speelde in een 3-5-2, 5-3-2 (of hoe je het wilt omschrijven), maar dit zorgde voor enorm veel problemen voor NiTA.

Geinoord kwam er steeds sneller en makkelijker doorheen. Binnen het kwartier stond het dan ook al 1-1. Sem van Zwieten schoot de bal keihard onderkant lat achter Stan. Binnen de minuut schoot Guido aan de andere kant in het zijnet. Geinoord had het goed voor elkaar en het was noodzaak voor trainer Bertus om zich toch iets aan te gaan passen aan de tegenstander. Het duurde uiteindelijk vrij lang voordat er weer kansen kwamen. Geinoord was er binnen 90 seconden 2x dichtbij. De kopbal van Michiel van der Valk ging naast en een schot van Jardell Adamson vloog ook naast. Vijf minuten voor rust zette Geinoord het gas er nog even op en kreeg het nog drie kansen. De eerste was raak voor Geinoord. Daniël Kops bracht Joery met een slim duwtje uit balans en scoorde met een mooie lob over Stan de 2-1. De tweede kans werd door Sven van de lijn gehaald. Toch werd het voor de rust nog 3-1, dit was de de mooiste goal van de middag. Stan kwam uit zijn 16 meter gebied en kopte de bal weg richting de middellijn. De bal belandde in de voeten van Stijn Gerrits. Hem werd geen strobreed in de weg gelegd en hij trapte de bal vanuit de middencirkel de bal zo het netje in. De ruststand was zo 3-1.

NiTA moest in de 2e helft uit een andere vaatje gaan tappen, maar al snel werd duidelijk dat NiTA vandaag echt een totale offday had. Vijf minuten na rust was het al 4-1. Na een aanval over de rechterkant mocht Jardell Adamson simpel de 16 binnen lopen. Daar bediende hij Daniël Kops, die eenvoudig mocht aannemen en simpel de bal achter Stan schieten. Sem van Zwieten omspeelde even later Stan, maar maakte door een goede verdedigende actie op de doellijn niet de 5 - 1. NiTA speelde niet goed en kwam ook maar zelden bij de goal van Geinoord. Dennis was na twintig minuten spelen in de 2e helft dichtbij de 4-2, maar zijn inzet werd fraai gekeerd door Mitchell Temming. Tien minuten voor tijd kreeg Rick nog twee kansen in een en dezelfde aanval, maar weer was het doelman Temming die zijn mannetje stond. Geinoord was met nog vijf minuten dicht bij de 5-1, maar de inzet van Luc Jansen Venneboer raakte de lat. In de 90e minuut werd het alsnog 5-1. Een steekbal richting Eser Ozkilit, Stan was te laat en de bal rolde het netje in.

Al met al een treurige middag van de kant van NiTA. Gelukkig staat er dinsdag alweer een wedstrijd op het programma. Thuis wordt er om 20:00u afgetrapt voor de beker tegen Laren. Mochten er komende week geen verscherpte coronamaatregelen komen, dan zullen we zaterdag thuis aftrappen tegen Benschop om 15:00u.