NiTA geeft mooie overwinning op FC Breukelen geen vervolg

JSV Nieuwegein 1

2e klasse B

19 september 2020 15:00

Onbekend

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd sinds eind maart weer op het programma. Na de mooie overwinning op FC Breukelen (0-3) ging NiTA de week met veel vertrouwen tegemoet. Gedurende de week kwamen er toch een aantal kinkjes in de kabel. Irvin, Jordy, Joël en Rick waren al geblesseerd, hier kwamen Sven en Abdel nog bij. Stef had een bruiloft en Roy was op vakantie. Zo miste NiTA dus ineens 8 spelers. Mike Fokker werd direct ingevlogen en startte in de basis en van het 2e elftal namen Dani Biemans en Corné Bouwman plaats op de bank voor de thuiswedstrijd tegen JSV Nieuwegein.

Om 15:00u (dit zal voorlopig de standaard tijd worden voor de thuiswedstrijden) werd er afgetrapt. NiTA kreeg de eerste kans van de wedstrijd via Dwayne, maar zijn inzet ging net over de goal. JSV had twee behendige voorhoedespelers die ook voor het grootste gevaar zorgden. In de 8e minuut passeerde Jonathan Libania handig 4 spelers van NiTA. Hij trok de bal vanaf de achterlijn voor en deze werd eenvoudig binnengelopen door Rogier Bazoer 0 -1.  NiTA kreeg via Jelmer vrij snel de kans op de gelijkmaker,  maar die trof helaas geen doel. Na een kwartier kreeg NiTA een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Lars trapte deze direct de 16 in, maar zowel Dwayne als David vergaten de bal binnen te lopen en de bal vloog net voorlangs. Via schoten van Mike, Jelmer en 2x Dwayne kreeg NiTA nog wat kleine kansen, maar de ruststand was 0 - 1. In de 2e helft moest er dus een schepje bovenop van de kant van NiTA.

NiTA kwam een stuk feller en scherper uit de kleedkamer, maar dit leidde niet tot grote kansen. Sporadisch kwam JSV eruit, maar alle aanvallen waren effectief.  Na een uur kwam JSV met de 2e grote kans direct op 0 - 2 door Kevin Kap met een mooi geplaatst schot vanaf de 16 meter. Ook de 3e aanval van JSV trof doel, via Jonathan Libania werd het 0 - 3.  Binnen de minuut maakte NiTA via Dwayne de 1 - 3 op aangeven van Jelmer. Met nog 12 minuten te gaan was het weer de tandem Jelmer en Dwayne die zorgde voor de 2 - 3.  NiTA ging meer druk naar voren geven. JSV kwam er nog een paar keer gevaarlijk eruit, maar vergat de wedstrijd in het slot te gooien. Ver in blessuretijd kreeg NiTA nog een geweldige kans om via Jorrit de gelijkmaker te scoren, maar in de haast van het moment school hij de bal over.  Zo verloor NiTA het eerste competitieduel van JSV.

Zaterdag staat er een mooie derby op het programma. Om 14:30u trapt NiTA af bij VV Maarssen. De afgelopen  twee jaar heeft Maarssen niet gewonnen van NiTA. Blijft dat zaterdag ook zo???