Datum

26 september 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag speelde NiTA, helaas zonder supporters, uit bij VV Maarssen. De laatste drie ontmoetingen leverden twee overwinningen en een gelijkspel op voor NiTA. Met deze resultaten in het achterhoofd  ging NiTA met veel vertrouwen te wedstrijd tegemoet. Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat VV Maarssen zich niet weer in de vingers zou laten snijden. Hierover later meer.

Nita miste helaas nog  veel spelers. Jordi, Rick, Abdel en Joël waren geblesseerd. Irvin en Sven waren nog niet helemaal fit, maar zij zaten wel op de bank en Roy was nog op vakantie.

Afgelopen donderdag werd ook duidelijk dat Jorrit (voorlopig) stopt met voetballen. NiTA reisde dus met een kleine selectie af richting Maarssen. Vanuit het 2e was er nog aanvulling van Dani.

Iets na half 3 werd er afgetrapt. Helaas zonder supporters van NiTA, dit was toch wel een smetje op de "derby". Al snel werd duidelijk dat VV Maarssen zich niet zoals in de vorige driewedstrijden weer in de vingers wilde laten snijden. Maarssen zette toen volle bak druk en liet veel ruimte achter de verdediging waar NiTA toen meerdere malen van kon profiteren.

Vandaag zakte Maarssen in, viel bedachtzaam aan en stond achterin als een huis. Er werd in een hoog tempo gespeeld, maar het duurde vrij lang voordat de eerste kansen zich lieten aantekenen. Na 28 minuten was de eerste grote kans voor VV Maarssen van Deen van Embricqs. Stan kon de bal met zijn voet uit de hoek halen. Vanuit de corner die volgde kopte centrale verdediger Glenn van Geefshuijsen over. Het bleek een eerst aanzet tot meer kansen. Via een schotje van Anis Ziani en een lob van Deen van Embricqs was Maarssen dicht bij de openingstreffer, maar de grootste kans was toch echt een minuut voor de rust voor NiTA . Na een mooie steekbal kwam Dwayne een op een met doelman Peter Veeneman. Die was kansloos op de inzet van Dwayne, maar helaas ging de bal  over de lat. Na 45 min was er niet gescoord en dat was ook wel een terechte ruststand.

Na de rust schakelde Maarssen een tandje bij. Het bal tempo ging omhoog en Maarssen drukte NiTA steeds verder naar achteren. Binnen zeven minuten had Maarssen al twee 100% kansen gehad via Mitch van der Vlist en Deen van Embricqs. Zij troffen doelman Stan en het zijnet. Na 61 minuten was daar dan de verlossende treffer voor VV Maarssen. Na een mislukt schot bleef de bal op een meter of zeven voor de goal liggen, hett was een koud kunstje voor centrale verdediger Glenn Geefshuijsen om de bal tegen het net te rammen 1 - 0. NiTA was niet bij machte om hier nog wat tegenover te zetten. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kreeg Maarssen in een aanval twee kansen om de 2-0 te maken. Na een schitterende voorzet vaaf rechts kopte Mitch van der Vlist de bal keihard op de lat en in de rebound schoot Anis Ziani de bal tegen de paal. In de blessuretijd pakte Stan nog een inzet van Wesley Suister. Een "gelukkig" doelpunt bezorgde VV Maarssen zo de meer dan verdiende 1 - 0 overwinning.

Positief voor NiTA is dat Irvin de Vette weer 20 minuten mee kon doen, na maandenlang met een schouderblessure te hebben gelopen. Volgende week trapt Nita om 15:00u af op Nitanello voor de  thuiswedstrijd tegen Nieuwland. De ploeg uit Amersfoort is nog zonder puntverlies.