Zaterdag is de mooiste dag van de week “de eenzame fietser”

Zaterdag is de mooiste dag van de week “de eenzame fietser”

FC Aalsmeer 45+1

1 - 3

Nita 45+1

Competitie

Veteranen beker poulefase Groep 2 08

Datum

11 september 2021 14:30

Scheidsrechter

M vd Wal

Accommodatie

Sportpark FC Aalsmeer
Beethovenlaan 120
1431WZ
AALSMEER
tel. 0297-321587

Het bekeravontuur van de Nita veteranen leidde ons afgelopen zaterdag naar Aalsmeer. Omdat er wat personele problemen waren ontstaan in de aanloop naar deze wedstrijd; blessures, verbouwingen, puppycursus met de huisalligator enz., rook het jong en uitzonderlijk talent weer eens een kans om in de basis te beginnen. Het bleef bij ruiken want onze opstelling maker Reinald had in een nieuwe vacaturebak enkele spelers van onze buurvereniging FC Breukelen gevraagd om bij te springen. Vanuit de basiselftal naar een plek achter de dug-out was in een paar minuten gepiept. Maar daar moet je niet te lang over treuren, alles gaat tenslotte om het teambelang.

WhatsApp_Image_2021-09-12_at_13.24.45.jpeg

Aalsmeer is een mooi dorp maar de wegen ernaar toe zijn een redelijke puzzel. Omleidingen in omleidingen maken het tot een uitdaging om op de plek van bestemming te komen. Nu waren de meesten van ons met de auto maar onze ijverige middenvelder Nico woont in Mijdrecht en dacht; als warming-up voor de match ga ik even op de fiets. Dat is welgeteld een ritje van 12 kilometer maar dat werden er een paar meer. Nico ging in vol vertrouwen af op de omleidingsborden allen waren die opgesteld door een Vlaamse omleidingsinstituut, want de omleiding eindigde in een niemandsland waar enkele verkeersregelaars stonden die liever niet deden waar ze voor aangenomen waren. Op de vraag van Nico, waar hij heen moest fietsen haalden ze de schouders op en zeiden dat ze geen idee hadden, ze waren hier ook nog nooit geweest. Tsja, wat moet je dan? Dan zit er niets anders op om een Mathieu van der Poel te doen en de fiets op de schouder te nemen en dwars door de landerijen en sloten te lopen. U ziet, beste lezers, onze spelers zijn van alle markten thuis. Nico bleek bij aankomst in Aalsmeer 16 kilometer te hebben afgelegd en daar zit de gelopen afstand niet bij. Nu is dat op zich geen punt want het gaat er om dat je op je bestemming aankomt alleen bleek in Aalsmeer dat de wedstrijd niet door ging. De tegenstander was zo geïmponeerd door de resultaten van de Nita- elf dat ze allerlei redenen hadden verzonnen om maar niet te hoeven voetballen. Er was wel contact gezocht met Nita maar de postduif kon de kranten barrière in Nieuwer ter Aa niet doorbreken. Het kan ook zijn dat de duif ook de omleidingsborden had gevolgd, dus dan heb je kans dat de afmelding over een week of twee wel binnen komt. Dus, zonder ons in te spannen konden we de terugreis weer aanvaarden. Ik weet op het moment van schrijven niet of Nico al weer thuis is.

Volgende week zitten we in het voorprogramma van Nita 1 dus voor één kaartje heeft u een gevulde middag op Nitanello. Ik kan u aanraden om te komen kijken. Eerst de geroutineerde veteranen machine en daarna de jonge honden van coach Bertus.

Greetz Punk

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!