Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 16

3621LN
BREUKELEN UT
tel. 0346-262856

Afgelopen zaterdag 4-9-2021 was het voor het 3e jaar op rij weer zover. De derby die leeft in Stichtse Vecht.

Waar NiTA er vorig jaar  met de winst vandoor ging, wist FC Breukelen twee jaar geleden een 0-2 achterstand om te buigen naar een 5-2 overwinning. Het beloofde dus een mooie middag te worden, met niet alleen een derby tussen de teams, maar ook veel mooie krakers op het veld. Onder andere de strijd tussen de broers Van Riet.

De startopstelling was als volgt:

Van rechts naar links: Stan, Denny, Dennis, Joery, David, Lars, Jelmer, Jesse, Roy, Jordi en Dwayne.

Op de bank: Waheed, Jeroen, Thijs, Guido, Maikel, Stijn en Timo.

Ontbrekende spelers: Joël en Sven. Beide geblesseerd, maar het goede nieuws is dat ze beiden weer op het veld zijn gespot.

Om half 3 was het zover en werd er afgetrapt onder heerlijke omstandigheden. Veel supporters genietend van de zon en een goed, maar zwaar kunstgrasveld. Al snel werd duidelijk dat Breukelen zou gaan inzakken en loeren op een counter. De eerste minuten waren zoals ik mij heb laten vertellen door supporters, dan ook niet om aan te gluren. De eerste kans van de wedstrijd was voor Breukelen. De snelle Mike Versloot werd weggestuurd en liep door de 16 meter in. Een schot in de korte hoek was makkelijk te keren en in 2e instantie werd het zijnet getroffen.

Na een minuut of 20 kreeg Breukelen ook de 2e kans van de wedstrijd. Na een lange bal van achteruit werd Mike Versloot in de rug gelopen, een vrije bal op randje 16 was het vervolg. De muur werd opgesteld, afspraken werden gemaakt, maar geen gevaar vanuit de vrije trap. De bal ging een meter of vijf over de goal heen. Na 26 minuten was er dan de eerste grote kans voor NiTA. Jelmer, die vanaf het middenveld zijn bekende loopactie startte, kwam via de rechterkant de 16 meter binnengelopen, gaf de bal laag voor op Jordi, waar Jordi de bal met de punt van de schoen achter de keeper werkte. 0-1 voor NiTA. In het vervolg van de eerste helft waren er nog een aantal corners van beide kanten, maar echt gevaarlijk werden beide ploegen niet meer.

De tweede helft begon  aan NiTA zijde ongewijzigd. Aan de kant van Breukelen werd er twee keer gewisseld. De tweede helft begon met iets meer druk vooruit vanaf de kant van Breukelen, maar een echt gevaarlijk schot kwam er niet uit. Waar de 1e helft eindigde, ging de 2e helft dus vrolijk mee verder. Veel corners voor beide ploegen en weinig gevaar. De eerste twee wissels aan de kant van NiTA werden ingezet voor diverse frisse krachten. Maikel en Guido kwamen  in het veld voor Jesse en Dwayne.

Ondertussen zitten we in minuut 58 van de wedstrijd. De bal wordt aan de rechterkant van het veld (vanuit NiTA kant) de hoek ingestuurd, terwijl Maikel diep gaat. Levi van Riet zet een tackel in, wat na een aantal keer nakijken via RTV Stichtse Vecht, in mijn ogen geen overtreding is. De scheidsrechter ziet het echter anders en fluit voor een overtreding. David gaat achter de bal staan en gooit de bal met zijn linkerbeen strak voor de goal. De bal gaat af op de handen van de keeper, deze mist de bal volledig en de bal verdwijnt in de linker bovenhoek. 0-2 voorsprong, met nog een half uur op de klok. Breukelen gaat meer risico’s nemen en het spel wordt op sommige momenten iets minder vriendelijk. In minuut 66 opnieuw een wissel bij NiTA, de moegestreden Lars maakt plaats voor Jeroen. Loopvermogen en frisse kracht wordt toegevoegd aan het middenveld. Tussen de wissels door weer weinig bijzonders op het veld. Minuut 81 breekt aan de krachten lijken weg te vloeien bij NiTA. Tijd voor de laatste twee wissels van de wedstrijd. Thijs en Timo komen voor Jelmer en Dennis. Met nog 10 minuten te gaan is het uitspelen en wachten tot de scheidsrechter fluit. Minuut 89 breekt aan met een corner voor Breukelen. De corner draait de 5 meter binnen. Stan komt, maar niet zoals het hoort en gaat onder de bal door. Eenvoudige goal voor de centrale verdediger van Breukelen is het gevolg. Spanning terug in de wedstrijd, met nog een minuut officiële en blessuretijd te spelen. Minuut 95 breekt aan en de scheidsrechter vindt het mooi voor vandaag. De overwinning in en tegen Breukelen is een feit.

Overige uitslag in de beker: Nieuw Utrecht – KDO 1-0

Volgende wedstrijd voor de beker is thuis tegen Nieuw Utrecht op 11 september en wordt gespeeld om 17:00uur. De laatste bekerwedstrijd is een week later, tegen KDO wordt op 18 september op Nitanello om 17:00uur afgetrapt.