We’re back!

We’re back!

Nederhorst vv 3

1 - 2

Nita 3

Rick van Baalen (intikker)
Cees Langelaar (intikker)

Competitie

Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 2 08

Datum

4 september 2021 16:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Meerzicht
Platanenlaan 1
1394JR
NEDERHORST DEN BERG
tel. 0294-251777

Opstelling Nita 3

Het bekerseizoen is voor dit nieuwe team van Nita goed begonnen. Vele grote namen uit een rijk en roemrucht Nita verleden zijn door Marc Helm Overmars, Képler CP Laveran Lima Ferreira (voetbalnaam Pepe) en Jens Hof Toornstra samengebracht en hebben hun rentree gemaakt. Mannen als Marco Paddo Materazzi (die overigens direct rugnummer 10 heeft opgeëist. “dit rugnummer past wel bij mijn spel” aldus Paddo zelf), Bart Pater Ramselaar en Frank Freaky Lampard hebben de gelederen van Nita 3 versterkt. Aangevuld met kersverse aankoop Jordi Adje Alba. Er wordt zelfs gefluisterd dat Sebastien Wiwa Haller, Giorgio Staal Chiellini, Perr JC Schuurs, Mario Wuppie Götze, Steven Houtje Berghuis en Adebayo Meloen Akinfenwa in het geheim werken aan hun rentree om op termijn Nita 3 te komen versterken. Op de reserve bellijst staan onder andere nog de grote namen Memphis Samba Depay, Erling Sappie Haaland en Jasper Vossie Cillessen die menig tegenstander met grote angst naar Nitanello zal laten afreizen.

In de gloednieuwe shirts van sponsor TelePC (voor al uw device reparaties) gesponsord door linksbuiten Karl Heinz KillBill Rummenigge betraden de gladiatoren rond 16.00 uur het echte groene grasveld, geen kunstgras zoals de regels in de Eredivisie ook voorschrijven. Naar verluid had de KNVB de uitzendrechten opgekocht om Nita 3 om 16.30 uur als voorwedstrijd voor het grote Oranje uit te zenden op de betaalzender. Goede deal van de mannen uit Zeist als u het mij vraagt!

Zoals u hierboven leest waren het gloednieuwe shirts welke nog uit de verpakking moesten worden gehaald. Het lijkt dan opmerkelijk dat er reeds een gepersonaliseerde aanvoerdersband zat gespeld op het shirt met nummer 5. Niet geheel toevallig het shirt van Daley Pussy Blind, het lijkt niet geheel toevallig dat dit de zoon betreft van de man die al sinds mensenheugenis aanvoerder is van de veteranen, namelijk Danny Pussy sr Blind. De spreekwoorden ‘Zo vader, zo zoon’ en ‘De appel valt niet ver van de boom’ lijken hier van toepassing. We beschouwen de beker als oefenwedstrijden, ‘de kleedkamer’ zoals de media dat altijd zo mooi omschrijft gaat er naar verluid van uit dat de technische staf van Nita 3 dit soort gedrag gaat bespreken en met een correcte oplossing zal komen. Een veelgehoorde naam voor de band is die van een doelpuntenmaker en tevens centrale verdediger, maar laten we hier geen onrust veroorzaken, geen roddels of geruchten de wereld in helpen of specifieke namen de wijde wereld inbrengen voordat de technische staf de kans heeft gehad om de taken correct uit te voeren en de enige juiste beslissing hierin te nemen.

Dan de wedstrijd, want daar draait het uiteindelijk allemaal om. Op een heet grasveld werd er afgetrapt door Nederhorst. Er ontspon een open wedstrijd met dreiging van beide kanten. Op een groot speelveld lag er met name op het middenveld veel ruimte voor beide partijen. Het lijkt dan ook niet vreemd dat aan beide zijdes spelers met bosjes uitvielen. Halverwege de 1ehelft kwam Nederhorst na een goede hoge voorzet bij de 2e paal op een enigszins onverdiende 1-0 voorsprong. Dit gebeurde nadat enkele minuten eerder Davy Pussy Klaassen de keeper had omspeeld en Cody CP Gakpo volgens de scheidsrechter voor leeg doel maar vanuit buitenspel positie de 0-1 dacht binnen te tikken. Aan de andere kant werd de 2-0 ongeldig verklaard, ook vanwege buitenspel positie. Al met al een open wedstrijd waarin er werd gerust met een 1-0 voorsprong voor Nederhorst.

In de rust werden de nodige omzettingen gedaan, zo werd onder andere David Naald Neres ingebracht en er werden enkele sleutelposities omgezet. Waar doorgaans de tap goed stroomt zo rond half 6 was het nu de koud waterkraan welke maar bleef lopen door de hitte op het veld. In de 2e helft boog Nita een achterstand om in een voorsprong door de vele meters die N’Golo DJ Escargot Kante moest maken voor het team en de beide backs Nicolas Pussy jr Tagliafico en Dani Mighty Mike Alves die misschien wel 100 ballen hebben afgepakt. Na een kwartier spelen in de 2e helft scoorde Leroy CP Sane de verdiende gelijkmaker. Halverwege de 2e helft schoot ondergetekende uit een corner bij de 2e paal de winnende 1-2 tegen de touwen. Ik wil niet opscheppen, naast mijn schoenen gaan lopen of hoge verwachtingen scheppen voor de rest van het seizoen maar naar verluid kwam er in die actie circa 30 jaar voetbal ervaring en trainingsarbeid samen. Loopvermogen, gevoel voor de ruimte, fanatisme, inzicht, positiekeuze, techniek, een gouden linker en balgevoel tot in het uiterste puntje van de tenen en ga zo maar door wat samenkwam om onhoudbaar voor de keeper de toch wel verdiende voorsprong voor Nita tegen de touwen te tikken. Boze tongen zullen ongetwijfeld een andere lezing van de gebeurtenis hebben, het blijft toch voetbal waarin iedereen alles op zijn eigen manier ziet en beleefd. Na de voorsprong golfde het spel twee kanten op en werd het veld groter en groter waardoor er in de hitte gigantische afstanden moesten worden overbrugd door de middenvelders. Mogelijkheden en kansjes aan beide kanten maar mede door luide aanmoediging en sterk keeperswerk van Thibaut Chubby Courtois werd de voorsprong over de streep getrokken. Na afloop begon direct het hydrateren en werd het herstel ingezet om volgende week om half 2 thuis op Nitanello af te trappen voor de tweede bekerwedstrijd tegen CSW 5.

Voor de statistieken nog even de topscorerslijst incl voorbereiding, vanuit het verleden doorgaans het moment waarop Robert Meloen Lewandowski de basis legde voor zijn topscorerstitel:

  1. CP en Deuk (1)

Deuk

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!