Doude van Troostwijkstr 2 A
3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

Na het afscheid van Bertus van Schaik, heeft Jan Blom aangeven tijdelijk voor de groep te willen staan om de club ruimte en tijd te geven een opvolger te zoeken. Die opvolger is afgelopen week gevonden en afgelopen zaterdag  tegen Nieuwland was het dan ook de laatste wedstrijd onder leiding van Jan Blom. Vanaf dinsdag zal Jordy Roedoe voor de groep staan en het seizoen afmaken als trainer van NiTA. We zullen hem later deze week voorstellen.

Jan Blom en NiTA kenden een moeilijke eerste 100 minuten. Een 5-1 nederlaag tegen CSW en binnen 10 minuten een 0–3 achterstand tegen Delta Sports. Vanaf dat moment werd alles beter. Tegen Delta Sports werd uiteindelijk nog wel verloren met 2–4, maar de laatste 80 minuten waren hoopgevend. Doordat de wedstrijd tegen IJFC uitgesteld werd, had Jan meer tijd om het team te smeden. De uitgestelde wedstrijd zorgde er wel voor dat NiTA afgelopen week drie wedstrijden moest spelen. Dit leverde zeven punten op!

NiTA toonde vorige week veerkracht tegen CDW. Het knokte zich  na een 4–2 achterstand terug naar een 4–4 eindstand. Eindelijk was daar weer een puntje voor NiTA. Het bleek een mooie opstart naar nog veel meer succes in de week die erop volgde. Er zou tenslotte nog twee keer afgetrapt worden op Nitanello die week. Op woensdagavond tegen IJFC en zaterdag tegen Nieuwland.

Op woensdag om 20:15 werd er afgetrapt tegen IJFC. De wedstrijd kon 1,5 week daarvoor geen doorgang vinden, vanwege verschillende corona gevallen bij IJFC. NiTA speelde opportunistisch  en legde veel strijd in de wedstrijd. Dit bleek het goede medicijn om het IJFC heel lastig te gaan maken. IJFC was beter aan de bal maar kreeg niet echt grote kansen om tot scoren te komen. Hetzelfde gold eigenlijk voor NiTA in de eerste helft. Beide ploegen hadden wat plaagstootjes maar dat was het dan ook. Ruststand betekende dus ook de brilstand 0 tegen 0.

Na de rust kwam NiTA scherp uit de kleedkamer en topscoorder Jordi had hem, na een goede onderschepping en pass van Roy na 5 minuten alweer in het netje liggen 1–0! Nadat Roy gewisseld moest worden na 65 minuten veranderde de manier van spelen van NiTA een beetje, maar met een voorsprong is het altijd net wat lekkerder spelen. Met nog 20 minuten te gaan kreeg IJFC het teken van de kant om één op één te gaan spelen en meer druk te gaan geven. NiTA kwam meer onder druk te staan en IJFC kwam een paar keer gevaarlijk door en raakte zelfs nog een keer de lat. Gelukkig was het onze winteraanwinst Jack die met nog negen minuten te spelen de bevrijdende 2e treffer voor NiTA op het bord zette, na een assist van Dwayne. IJFC probeerde nog aan te dringen maar NiTA kwam eigenlijk niet meer in de problemen. Nita won met 2–0. Drie punten in de pocket en ook niet geheel onbelangrijk, ook weer een keer de 0 achterin. Binnen twee wedstrijden verdubbelde NiTA zo zijn puntentotaal. Hopelijk een mooie opsteker en opstart naar nog veel meer dit seizoen.

Op zaterdag kwam Nieuwland naar Nitanello. Dit was de laatste tegenstander voor de Corona stop op 20 november. Na een slechte wedstrijd van NiTA kant werd er toen met 2–1 verloren. Met een andere mindset en manier van spelen had NiTA vooraf absoluut een kans tegen Nieuwland. Met een waslijst aan afwezigen(Jack, Roy, Sven, Waheed, Joël, Denny, Jan) was het  voor trainer Jan even puzzelen welke elf spelers hij zou gaan starten. Jan wilde niet teveel gaan schuiven in zijn winnende elf van IJFC dus besloot hij om één op één de posities te wisselen. Dat betekende een plek op het middenveld voor Timo, die daar al twee wedstrijden goed ingevallen was en ook een plek voor Guido aan de rechterkant, maar dit keer voorin. De eerste tien minuten was het gelijkopgaand en waren er niet echt grote kansen te noteren en zo ongeveer het eerste schot van de wedstrijd was ook direct raak. Helaas in het nadeel van NiTA. De bonkige spits van Nieuwland schoot van buiten de 16 meter de bal achter Stan. NiTA probeerde zich te herstellen van deze domper maar kwam weinig in de buurt van de 16 van Nieuwland. In de 26e minuut kwam Nieuwland na een schitterende aanval op 0–2. De linksback van Nieuwland was uiteindelijk het eindstation en die schoot de bal hoog in de korte hoek achter Stan. Wederom moest NiTA weer laten zien dat het kon knokken en deze tegenslag kon verwerken. Met CDW nog vers in het geheugen winst NiTA dat dit mogelijk was. Gelukkig hoefte het publiek, wat heerlijk genoot van het zonnetje en een leuke pot voetbal, niet lang te wachten op de aansluitingstreffer. Deze was er al binnen twee minuten. Het schot van Jordi werd nog gekeerd door de doelman maar Jelmer was er als de kippen bij om de bal binnen te schieten. Na 32 minuten moest Jesse helaas het veld verlaten en kwam Lars hem vervangen. Hierdoor moest Jan wel twee positiewisselingen maken, maar achteraf pakte dat toch wel goed uit. Met 1–2 gingen beide ploegen rusten.

Na een goede peptalk en een positiewisseling, David ging naar de voorhoede en Guido ging linksback spelen, werd begonnen aan de tweede helft. Het bleek het begin te zijn van een mooie tweede helft. Nieuwland kwam niet meer in het spel en NiTA werd beter. Dat resulteerde in de 2–2 helaas zag scheidsrechter Dorrestijn  een handsbal en keurde de goal af. NiTA moest nog een keer opzoek naar de gelijkmaker.  Vanwege de grote lijst met afwezigen was Jorrit weer opgetrommeld om wat minuten te maken. Na 65 minuten verving hij Thijs.

NiTA maakte met nog 15 minuten te spelen eindelijk de verdiende 2–2. Na een mooie aanval over de rechterkant trok Jelmer de bal terug naar de 16 waar David de bal aannam en in de verre hoek schoot. Er zat meer in het vat, dat merkte iedereen aan de zijlijn. NiTA wisselde aanvallend en haalde een Maikel naar de kant, Dwayne kwam voor de laatste tien minuten. Rechtsback Timo was met een schitterende actie onderweg naar de 16 meter, maar hij werd gevloerd. Gelukkig voor Nieuwland net buiten de beruchte lijnen. Met nog zeven minuten op de klok kwam er dus nog een zeer gevaarlijke vrije trap aan. David ging achter de bal staan en met zijn linkervoet bracht hij de bal gevaarlijk de 16 in…. Een verdediger van Nieuwland kopte te bal tegen de touwen. Het was 3–2 voor NiTA! Nieuwland probeerde nog aan te zetten maar was niet bij machte om nog een gelijkmaker te produceren! Na een fantastische week met zeven punten draagt Jan dus het stokje over aan Jordy die vanaf dinsdagavond voor de groep staat. Jan zal op de achtergrond betrokken blijven bij het eerste elftal.

Volgende week zaterdag speelt NiTA een uitwedstrijd bij Loosdrecht. Thuis werd er met 0–1 verloren van Loosdrecht. Maar de laatste herinnering op het veld van Loosdrecht was de mooie promotiewedstrijd tegen VVZ ‘49 om een plek in de 2e klasse en we weten allemaal hoe dat afliep! Laten we hopen dat de drie punten volgende week mee terug in de tas naar Nitanello gaan. Aftrap is om14.30u.