Pieter Joostenlaan 7
3648XR
WILNIS
tel. 0297-285247

Nadat er op 20 november voor de laatste keer competitievoetbal werd gespeeld (2–1 nederlaag bij Nieuwland), lag de competitie helaas weer een paar weken stil.

Gelukkig mocht er begin januari al getraind worden in begin februari mocht er ook weer gevoetbald worden. Bij DVSU werd met 2-2 gelijkgespeeld. De voorbereiding eindigde met een mooi 3–0 overwinning op de koploper in de 3e klasse, EDO. Zij hadden 27 punten uit 9 wedstrijd.

Met dit goede gevoel werd er toegewerkt naar de eerste competitiewedstrijd na de winter/coronastop. Dit was een thuiswedstrijd tegen Victoria. Na 90 minuten stond er toch een teleurstellende 0 – 3 op het scorebord. De maandagochtend na de wedstrijd besloot het bestuur om trainer Bertus van Schaik uit te nodigen voor een gesprek. Helaas was de uitkomst van het gesprek dat NiTA en Bertus uit elkaar gingen.

Op dinsdagavond stond er naast Patrick weer een oude bekende op het veld. De komende maand neemt Jan Blom de taken waar, zodat de club ruimte heeft om een vaste oplossing te zoeken. Na twee trainingen en veel gesprekken met de spelers stond er afgelopen zaterdag  alweer een belangrijke wedstrijd op het programma, een uitwedstrijd tegen CSW.

NiTA verloor kansloos met 5–1 van een goed spelend CSW. Het wel bekende ‘schokeffect’ bleef dus uit. CSW was de betere ploeg en NiTA kon dit 34 minuten bijhouden, toen was het gedaan met het verzet van NiTA. Via twee eigen fouten stond CSW binnen 1 minuut op een 2–0 voorsprong. Dat was ook de ruststand. Na rust probeerde NiTA nog een aansluitingstreffer te forceren, maar dat lukte niet. Na 58 minuten stond het 4–0. Met nog 20 minuten te gaan scoorde onze nieuwe aanwinst Jack de 4–1 na een mooie pass van Joël. Het slotakkoord was voor CSW.
Het was een dik verdiende 5-1 overwinning voor CSW.

Zaterdag wacht een nieuwe test. Thuis wordt om 15:00u afgetrapt tegen Delta Sports.