Doude van Troostwijkstr 2 A
3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

Prachtig weer, veel publiek en twee teams gebrand op winst! Alle ingrediënten waren op Nitanello aanwezig voor een mooie voetbalmiddag. De wedstrijd begon vijf minuten later dan gepland, maar voor NiTA eigenlijk negen minuten te vroeg….. Binnen negen minuten keek NiTA tegen een 0-3 achterstand aan.

Hoog tijd om de mouwen op te stropen en onder het motto ‘Alles of niks’ nam NiTA Delta Sports ‘95 meer en meer in de tang. Het resulteerde in de 1-3, die door Dwayne Wondel hard en hoog het doel in werd gejaagd. Daarna bleef NiTA de ploeg met het meeste balbezit, maar was de grootste kans voor rust nog voor de bezoekers.

De tweede helft was voor NiTA. Jack Castelijns zag een kopbal op de paal belanden en een vrije trap van Lars van der Post ging maar net naast. Kort daarna was het Thijs Langelaar die zich handig langs meerdere tegenstanders wurmde en een prima assist op Maikel de Leeuw gaf. Die zette, met nog een half uur te gaande 2-3 op het scorebord. NiTA ging nu vol voor de gelijkmaker, maar zag de inzet helaas niet beloond worden.

Sterker nog, vlak voor tijd zorgde een ongelukkig moment achterin bij NiTA voor een indirecte vrije trap in de 16 meter. Die vrije trap werd niet zo best genomen, maar viel uiteindelijk toch voor de voeten van een vrijstaande speler van Delta Sports ‘95. Die wist wel raad met dit buitenkansje en zette in de slotfase de 2-4 eindstand op het scorebord.

Dat een wedstrijd negentig minuten duurt is algemeen bekend. Helaas lukte het in deze wedstrijd niet om ook negentig minuten lang scherp te zijn. Op basis van de overige 81 minuten verdiende NiTA meer dan de nederlaag, maar ja… Ook de eerste negen minuten tellen mee!

Volgende week speelt NiTA opnieuw thuis. IJFC is dan de tegenstander. Aftrap is om 15.00u en ook deze wedstrijd duurt negentig minuten ;-)!