Hattrick overwinningen betekent goede start van 2023 voor NiTA

Doude van Troostwijkstr 2 A
3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

Na een toch wel teleurstellend einde van 2022 (Op 29 oktober werd de laatste overwinning geboekt, daarna werd er verloren van Houten en Zwaluwen Utrecht en gelijkgespeeld tegen IJFC, Elinkwijk en JSV),was de stand op de ranglijst toch wat teleurstellend aan het eind van 2022. Begin van het nieuwe jaar kwam daarbij het vertrek van Jack Castelijns. Hij is verhuisd en het was niet meer mogelijk om 3x heen en weer te reizen naar NiTA. Een zeer begrijpelijke beslissing, maar voor ons als NiTA een enorme aderlating. Gelukkig voor NiTA was er ook positief nieuws. Na maanden blessureleed was Timo weer terug op het trainingsveld en inmiddels heeft hij ook in het 2e elftal weer zijn eerste minuten gemaakt. Daarnaast stond er ook weer een oude bekende op het trainingsveld Jorrit Verkerk is weer aangesloten bij het eerste elftal.

Na de twee oefenwedstrijden tegen Olympia en de Bilt werd de wedstrijd tegen DVSU afgelast en hervatte NiTA op 28 januari de competitie met een thuiswedstrijd tegen Brederodes. Dit was samen met DVSU de enige ploeg die NiTA nog niet gehad had dit seizoen. Het verschil tussen beide ploegen was één punt in het voordeel van NiTA. Winst zou dus het gaat naar beneden weer groter maken, want daar staan ook veel ploegen dicht bij elkaar voor de laatste plekken. Om 14.30u werd er afgetrapt en Brederodes kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Amin Amestoun schoot de bal voorlangs de goal van Stan. Vrij snel daarna schoot Dwayne in het zijnet en na een klein kwartier stond Joël op de goede plek voor de rebound om de 1–0 voor NiTA binnen te schieten. NiTA kon hier niet lang van genieten, twee minuten later schoot Jordi Saridemir een vrije bal vanaf 20 meter tegen de touwen 1-1 binnen 17 minuten. Leuk voetbal, goals, het beloofde dus een leuke middag te worden. Via Dwayne kwam NiTA op een 2–1 voorsprong. Na een voorzet van Joël kopte Dwayne de bal in de goal. Voor rust kreeg Brederodes nog een goede kans via Robin Kuijer maar zijn inzet ging naast. NiTA was nog het dichtst bij om de voorsprong uit te breiden. Na een voorzet van Jantijn kwam de inzet van Eric tegen de lat. De ruststand was 2–1. In de 2e helft waren er kansen voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet meer. Taveerne de Danne Man of the match: Moreno de Joode.

Na het goede begin van 2023 moest NiTA dit een goed vervolg geven in Culemborg tegen Vriendenschaar. De heen wedstrijd werd met 3-0 eenvoudig gewonnen door NiTA. Als snel werd duidelijk dat Vriendenschaar een zware dobber zou worden en er in vele opzichten veel beter op stond dan in de heenwedstrijd. Na een schot van Joël, door doelman John Verweij op de lat getikt, kwam de bal voor de voeten van Zaid en het was een koud kunstje om deze in het lege doel te werken. Na 15 minuten nam NiTA de leiding 0–1. De rest van de wedstrijd had Vriendenschaar de overhand en kwam NiTA maar moeilijk aan voetballen toe. Lukt het niet voetballend, dan moet er gewerkt worden was het devies in de rust. Vriendenschaar was nog het dichtst bij een goal toen het 15 minuten voor tijd de lat raakte maar, de achterhoede verdedigde met man en macht en bracht de overwinning naar huis. We mogen gerust stellen dat NiTA deze 3 punten toch een beetje gestolen heeft. Het is goed om te zien dat hard werken loont en dat ook zo de punten behaald kunnen worden. Het hoeft niet altijd met sprankelend voetbal.

Afgelopen zaterdag kwam een van de titelfavorieten op bezoek. VVIJ was de tegenstander. De heenwedstrijd in IJsselstein werd toch wel vrij pijnlijk verloren met 3-0. NiTA kwam er toen niet aan de pas. NiTA was gewaarschuwd en het moest dus anders. Voor beide ploegen was het ook een belangrijke wedstrijd. VVIJ moest winnen om in het spoor van Houten te blijven, zeker nadat ze vorige week gelijk speelde tegen nummer laatst Lopik. NiTA kon bij winst gelijk in punten met VVIJ komen en aansluiting krijgen bij de top 3. Er zat bij beide ploegen een bepaalde spanning op de wedstrijd en dat was ook te zien in de beginfase. Beide ploegen waren slordig aan de bal en tot grote kansen leidde dit niet echt. De wedstrijd werd eigenlijk tussen de 16 meters gespeeld en de 3 keepers hoefde zich niet bovenmatig in te spannen. Halverwege de eerste helft kwamen Joery en doelman Ramon Schriel in botsing en de doelman moest geblesseerd het veld verlaten Ruben van der Lans was zijn vervanger. Op slag van rust was daar uit het niets de 1-0 van NiTA. Dwayne kwam goed door over de rechterkant en zijn voorzet belandde in de 16 meter bij linksback David. Zijn schot werd gekeerd op de doellijn en net als twee weken geleden stond Joël weer op de goede plek en kon de bal zo binnen schieten. NiTA ging met een voorsprong de rust in. Na de rust waren er ook maar weinig kansen. Na ruim een uur spelen kreeg VVIJ de grootste kans op de gelijkmaker. Stan pakte het schot van Casper Baggen en in de rebound schoot Nikolaj Mihajlov de bal tegen Joery aan die inmiddels op de doellijn stond. Tot veel grote kansen kwam het eigenlijk niet meer voor VVIJ. Er kwam wel veel ruimte voor NiTA, maar daar werd eigenlijk te weinig mee gedaan. Gelukkig werd de omschakeling in de 82e minuut wel goed uitgespeeld. Joël zetten Jelmer vrij in de 16 meter en via het been van de tegenstander ging het schot in de korte hoek binnenkant paal erin. 2-0 voor NiTA! Dit bleek ook de eindstand te zijn. Taveerne de Danne Man of the Match: Stan de Wit.

Met deze drie overwinningen is NiTA helemaal terug in de strijd voor een plek bij de eerste drie. Zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen DVSU.

We sluiten af met nog wat selectienieuws. Maikel de Leeuw gaat NiTA het komende half jaar verlaten i.v.m. zijn studie in het buitenland. We wensen Maikel veel succes en plezier en hopen hem in augustus weer op het trainingsveld te zien.