Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 17

Doude van Troostwijkstr 2 A
3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

Afgelopen zaterdag was het zover, de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2023-2024. Het was direct een thuiswedstrijd op Nitanello. Voor de wedstrijd werd Brend Koekoek door Joery Knoop bedankt voor het sponsoren van de wedstrijdbal. Joery overhandigde een kistje wat mede mogelijk is gemaakt door Prinselijk Proeven uit Loenen aan de Vecht.

Op een zonnig Nitanello werd er iets na half 3 afgetrapt tegen Amstelveen/Heemraad. Aan de kant van de bezoekers was er een oude bekende van NiTA. Dwayne Wondel verliet afgelopen zomer NiTA voor Amstelveen/Heemraad. Dwayne begon op de bank. NiTA kreeg al snel te maken met tegenslag in de wedstrijd. Na een minuut of acht moest Arvin het veld verlaten met een hamstringblessure. Niels moest zonder noemenswaardige warming-up het veld in. Maar hij had maar vier minuten nodig om te tekenen voor de openingsgoal. Niels werd in de diepte gestuurd door Jelmer en was eerder bij de bal dan de keeper. Met een prima lob over de doelman werd het 1–0. Binnen tien minuten had Niels ook de 2–0 op zijn hoofd, maar de inzet ging over de goal na een prima voorzet van Majid. Twee minuten later lag de bal achter Stan. Vanuit een vrije trap werd vanaf een meter of 14 de bal achter Stan gekopt. NiTA kreeg nog twee kansen voor de rust via Jelmer en Joël, maar beide inzetten werden gepakt door de doelman. Ruststand was 1–1.

Na de rust had NiTA twee grote kansen voor een voorsprong. Zaid zijn inzet werd gepakt door de doelman en het schot vanuit een afgeslagen corner van David werd geblokt. Niels werd nog twee keer 1 op 1 gezet met de doelman, maar deze pakte 1x en de 2de poging ging over het doel. Amstelveen/Heemraad werd vooral gevaarlijk met het inbrengen van Amir Elhadji hij zorgde voor een hattrick aan kansen maar geen van de pogingen troffen doel. Via Niels en Eric had NiTA nog twee grote kansen voor de overwinning. Doelman Patrick Alblas was tot 2x toe een sta in de weg. Al met al een nuttige bekerwedstrijd met een terecht gelijkspel.

Aan NiTA kant maakten Majid en Yasin hun debuut op Nitanello. Gefeliciteerd mannen!

Olympia is de volgende tegenstander van NiTA. Zaterdag 9 september trapt NiTA om 14.30u af in Hilversum af tegen de koploper in de poule. Olympia won met 2-4 uit bij KDO.