Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 17

Vuurlijn 51
1424NN
DE KWAKEL
tel. 0297-564538

Na het gelijke spel tegen Amstelveen/Heemraad was de opdracht voor NiTA duidelijk. Bij 2x winst was de kans groot dat NiTA door zou gaan in de beker. Na 2x een matige eerste helft werd er in beide wedstrijden in de 2e helft orde op zaken gesteld. In de 2e bekerwedstrijd op 9 september speelde NiTA een uitwedstrijd in Hilversum tegen Olympia’25, net als NiTA ook uitkomend in de 3e klasse. Olympia ‘25 deed vorig jaar ook mee aan de nacompetitie. Op voorhand dus een mooi potje waar de teams ook aan elkaar gewaagd zouden zijn. Op een bloedheet kunstgras kwam Olympia het beste uit de startblokken en was in de eerste helft ook wel de bovenliggende partij. Ze kregen ook de beste kansen aan het begin van de wedstrijd. NiTA kreeg na 24 minuten een tegenslag te verwerken. Doelman Ruben van Wageningen werd uit de wedstrijd getrapt. Hij werd vervangen door Stan de Wit. Na ruim een half uur spelen maakte Olympia ook wel verdiend de 1–0. Eric en Joël waren dichtbij een treffer, maar de doelman stond op zijn post. Ruststand was 1–0.

In de rust werd Niels gewisseld voor Yasin. NiTA kwam stormachtig uit de kleedkamer. Het regende kansen en goals in de eerste 10 minuten na rust. Joël zijn vrije trap ging net naast. Jelmer veroverde de bal en werd uiteindelijk in de 16 naar de grond gebracht. Het was een koud kunstje voor Joël om vanaf 11 meter raak te schieten 1-1. Binnen 2 minuten stond ook de 1–2 op het scorebord. Een schitterende corner van Majid kwam rechtstreeks op het hoofd van Joery en de bal verdween binnenkant paal binnen. Joery was nog een keer dichtbij met een kopbal, maar de doelman haalde deze onder de lat vandaan. Beide ploegen kregen nog wat kansen maar er kwamen geen goals meer. Olympia zorgde in het laatste kwartier nog wel voor veel druk op de laatste lijn, maar NiTA hield stand en won met 1–2. Ook Amstelveen/Heemraad won met 4–2 van KDO. Dit betekende dat beide ploegen nog genoeg kansen hadden om de volgende ronde te halen.

Afgelopen zaterdag werd er om 14.00u afgetrapt tegen zondagploeg KDO. KDO had beide wedstrijden met 4-2 verloren en was dus al uitgeschakeld. NiTA moest winnen maar was ook afhankelijk van de uitslag van Amstelveen/Heemraad. KDO kwam veel beter uit de startblokken dan NiTA. Laten we het erop houden dat NiTA niet gewend was aan de natuurgrasmat. Er ging heel veel fout aan de kant van NiTA. Na 15 minuten was het dan ook al raak voor KDO. Een goede individuele actie werd met een heerlijk punter stijf de kruising in gejaagd. NiTA liep achter de feiten aan. NiTA kwam tot kleine kansjes via Joël en Timo,  maar verder was het niet veel in de eerste helft. Vlak voor rust werd het ook nog 2–0. Na de rust kwam NiTA net als vorige week een stuk beter voor de dag. Het bleek de helft van Majid te worden. Hij maakte een hattrick en gaf de assist bij de 2–1. Binnen 5 minuten was Joël heel dichtbij de aansluitingstreffer. Hij schoot de 1 op 1 echter ruim over. Na ruim een uur onderschepte Majid de bal en zette Zaid vrij voor de doelman. Die werkte rustig en beheerst de bal tegen het net. Een minuut later kopte Majid een corner van Joël binnen. In de 70e minuut werd een corner van Joël weggewerkt door de doelman, maar die deed dit op het hoofd van Majid en zo was de stand 2-3. Tien minuten voor tijd maakte Majid zijn hattrick compleet. In de blessuretijd maakte KDO nog 3–4 na een snel genomen vrije trap. NiTA won en Olympia won van Amstelveen/Heemraad, dat betekent dat NiTA doorgaat in de beker.

Zaterdag gaat eindelijk de competitie van start. NiTA doet dit met een uitwedstrijd tegen Benschop. Aftrap 14.45u!