Koningin Wilhelminastr 27
3405XP
BENSCHOP
tel. 0348-451594

Eindelijk was het dan zover! Na een lange voorbereiding van trainen, oefenwedstrijden en bekerwedstrijden mocht NiTA de competitie openen met een uitwedstrijd tegen Benschop. Voor trainer Sjoerd Molleman had de wedstrijd nog een extra mooi tintje. Sjoerd werkte in het verleden samen met Alain Hijman, de trainer van Benschop.

Het was duidelijk dat beide ploegen last hadden van wat spanning en elkaar aan het aftasten waren. Het resulteerde in een wedstrijd die voornamelijk van 16 tot 16 afgespeeld werd. Beide keepers hadden het niet al te druk in het eerste half uur. Er waren eigenlijk geen noemenswaardige kansen te vermelden. Vijf minuten voor de rust gaf Joël een schitterende steekbal richting Zaid. Via een gelukje ging de bal langs de doelman en voor Zaid was het een koud kunstje om de bal in het lege doel te schieten 0–1. Vlak voor de rust was Benschop dicht bij de 1–1, maar Jan kon de bal net voor de doellijn wegwerken.

Ook in de 2e helft begon eigenlijk zonder echt noemenswaardige kansen. Beide ploegen waren eigenlijk niet bij machte om veel aanvallende stootkracht op de mat te leggen. NiTA had de voorsprong en begon wat meer naar achteren te lopen. Na 70 minuten kreeg Benschop via Shamrock Vrutaal de grootste kans van de wedstrijd. Zijn schot werd met een mooie reflex van Stan over de goal getikt. De klokt tikte steeds verder naar de 90 minuten en NiTA leek op weg om de 3 punten mee te nemen naar Nieuwer Ter Aa. Helaas ging het drie minuten voor tijd toch nog mis. Een ingooi werd de 16 ingegooid, doorgekopt en David Verweij was eerder bij de bal dan Joery en Stan 1–1. Beide ploegen hadden niet de intentie om nog als winnaar uit de bus te komen. Voor NiTA was het zuur dat de tegengoal zo laat nog viel, maar als we de wedstrijd over 90 minuten bekijken dan was een gelijkspel wel een eerlijke uitslag.

Zaterdag a.s gaat de competitie verder met een thuiswedstrijd tegen DVSU. DVSU verloor afgelopen weekend met 6–1 van Elinkwijk. Aftrap is 14.30u. Wegens familieomstandigheden bij de familie Wiebes is besloten om de feestelijke seizoensopening niet door te laten gaan. We wensen de familie Wiebes veel sterkte toe.