Olympus 11
3524WB
UTRECHT
tel. 030-2870910

Eindelijk weer eens 3 punten voor NiTA afgelopen zaterdag! Het was pas de 3e overwinning van het seizoen. Maar o wat was deze belangrijk.

NiTA speelde een degradatiekraker tegen de nummer laatst DVSU. Je kon dus wel stellen dat het “aanhaken of afhaken” zou betekenen voor beide ploegen.

De voorbereiding op het belangrijke duel verliep wat rommelig. Interim trainers Joël en Patrick werden direct op de proef gesteld om te handelen in een lastige situatie.

Om 14.30u werd er in Utrecht afgetrapt. NiTA nam vanaf de start direct de controle in handen en dat resulteerde na 8 minuten al in een voorsprong. Een schitterende pass van Joery achter de verdediging belandde bij Arvin die de bal aannam en de bal werkelijk nog veel mooier naar de verre kruising schoot 0–1. Wat een lekker begin van de wedstrijd. NiTA bleef doordrukken en ging opzoek naar de 0–2 en bleef de contole houden gedurende het eerste half uur. Kansen waren er voor Niels en Jelmer om de score uit te breiden, maar helaas werden deze kansen gemist. NiTA had veel energie gestopt in het begin en het spel werd iets slordiger. DVSU kroop wat meer uit de schulp. In de 38e minuut leed NiTA slordig balverlies en kwam DVSU er snel uit. De eerste echt grote kans was ook direct raakt. Met een goede schuiver van buiten de 16 meter was het 1–1.  NiTA leek niet echt aangeslagen en zette weer een extra stapje bij. Na een goede actie van Arvin werd hij in de 16 meter neergelegd. De scheidsrechter kon niet anders dan een strafschop geven. Voor aanvoerder Jelmer was dit een koud kunstje, hij stuurde de bal de andere hoek in dan de keeper ging. Twee minuten voor de rust nam NiTA opnieuw de leiding 1–2.

De 2e  helft was een echt degradatieduel. Op beide ploegen stond veel spanning, het voetbal was matig, er werden veel ruimtes weggegeven, kansen werden gemist en er vielen nog twee goals. Na ruim een uur spelen kreeg DVSU een dubieuze strafschop. Doelman Luke zat in de goede hoek, maar de bal was meer dan uitstekend ingeschoten 2–2. NiTA kon dus opnieuw gaan zoeken naar een voorsprong. Gelukkig duurde het voor NiTA niet al te lang. Binnen vier minuten viel de 2–3. Een voorzet van Yasin richting Niels werd in eigen goal gelopen. DVSU ging alles of niets spelen en ging de ballen naar voren pompen en alles op alles zetten om de gelijkmaker te maken. DVSU kwam 1x echt heel dichtbij. Joery zat 1x volledig mis en de aanvaller van DVSU ging een op een met Luke, maar hij schoot de bal naast de goal. NiTA  had ook nog een aantal kansen om 2-4 te maken, het bleef spannend tot het einde. Na 97 minuten vond de scheidsrechter het wel genoeg geweest. De vreugde en opluchting bij iedereen met een NiTA hart was bijzonder groot.