Doude van Troostwijkstr 2 A
3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

Na het gelijke spel tegen Benschop vorige week, was het eindelijk weer tijd voor een thuiswedstrijd op Nitanello. De balsponsor van deze week was Eifelvakantiehuis.com hiervoor dank! NiTA is al ruim een jaar ongeslagen op Nitanello in officiële thuiswedstrijden en het grote doel was om dat zo te houden. De laatste nederlaag was op 3 september 2022 tegen Abcoude 0–1 in de beker.

Tegenstander DVSU was het seizoen begonnen met een 6–1 nederlaag tegen Elinkwijk en wilde zich revancheren. Helaas voor DVSU waren Joël en Majid deze middag echt on fire. Samen waren ze verantwoordelijk voor de 4–0 overwinning. Al snel werd duidelijk dat NiTA de bovenliggende ploeg zou zijn. NiTA speelde niet groots en zocht veel te snel de lange bal achter de verdediging en dat was makkelijk te verdedigen voor DVSU. De eerste echte kans van NiTA was direct een doelpunt. De voorzet van Jantijn werd binnengekopt door Zaid, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Een paar minuten later viel de bal van David wel goed achter de verdediging maar Joël schoot de bal over de goal. Na een klein half uur spelen was DVSU voor het eerst gevaarlijk en de bal ging direct tegen het netje. Net als aan de kant van NiTA ging ook deze goal niet door. Joram van Herpen stond op het moment van de voorzet voor de bal. Het “Majid’s kwartiertje” was aangebroken. Een corner van Joël sloeg af voor de voeten van Majid en die werkte de bal keihard tegen de touwen. Eindelijk de bevrijdende 1–0. Tien minuten voor de rust was het weer Majid met een doelpunt. De perfecte voorzet van Joël de 16 in werd uitstekend binnen gekopt. In de blessuretijd was het wederom Majid die zijn hattrick voltooide en opnieuw kwam de assist van Joël. Hij bracht de vrije trap de 16 in en Majid maakt de goal met een hakbal achter zijn standbeen langs. De scheidsrechter blies direct af voor de rust 3–0.

Trainer Sjoerd was ondanks de voorsprong verre van tevreden met het getoonde spel. Er moest nog een stapje bij. NiTA kwam scherp de kleedkamer uit en binnen drie minuten stond het 4-0. Een steekbal van Zaid leek voor de doelman te zijn, maar Majid was eerder bij de bal en tikte de bal langs de keeper. Voor Joël was het een koud kunstje om de bal in te schieten. 4–0. DVSU was na een klein uur dicht bij de tegentreffer maar het schot ging voorlangs.  Na 61 minuten opnieuw een hoofdrol voor Majid, helaas dit keer in negatieve zin. Op het middenveld zette hij een stevige tackle in en scheidsrechter Van den Hazel trok terecht een rode kaart. NiTA moest het laatste half uur met 10 verder. NiTA moest wat meer achteruit, maar kwam eigenlijk niet echt in de problemen. De eindstand werd dan ook 4-0.

NiTA is de competitie goed gestart met 4 punten uit 2 wedstrijden. Volgende week gaat NiTA een uitwedstrijd spelen bij PVCV, aftrap 14.30u