30 augustus 2014 14:00

Scheidsrechter

Meijer, L.C.

Onbekend

Door een 7-1 overwinning tegen OSO heeft Nita 1 de volgende bekerronde bereikt. Na de eerdere overwinningen tegen Maarssen en Kockengen had een gelijkspel tegen OSO volstaan, maar Nita was heer en meester aan het Jagerspaadje!

Na een ochtend vol regen trapte Nita onder een waterig zonnetje af op Sportpark Loosdrecht. Al snel werd duidelijk dat OSO vanmiddag een maatje te klein was voor de mannen van Leon Nieuwhoff. In de 7e minuut passeerde Roy Langelaar, na een prachtige steekbal van Wessel van Rijn, de doelman van OSO voor de eerste keer. Na een kwartier spelen moest Richard van Rijnsoever wegens een liesblessure het veld verlaten, Job van Rijn was zijn vervanger. Gehinderd door een van zijn eigen spelers, probeerde de keeper van OSO even later een voorzet uit de lucht te plukken. De hindering was groot genoeg om de bal niet goed te kunnen klemmen; Jorrit Verkerk wist hier wel raad mee 0-2.

Vervolgens braken er 10 minuten aan met een hoofdrol voor Job van Rijn. Binnen 5 minuten zorgde hij voor de 0-3 en 0-4. Helaas was zijn volgende actie wat minder gelukkig. Waar iedereen dacht dat de scheidsrechter zou fluiten voor een overtreding op Job van Rijn, liet de scheidsrechter doorspelen.

De reactie die erop volgde was misschien wel te begrijpen, maar zeker  niet slim en de scheidsrechter kon niets anders doen dan de rode kaart trekken.

Zo moest Nita de hele tweede helft met 10 man spelen. In het veld was de numerieke minderheid niet te zien. Nita combineerde er lustig op los en bleef steeds vrije mensen vinden. De 0-5 van Nino Raaff liet dan ook niet lang op zich wachten. Na het vijfde doelpunt wist ook OSO op het scorebord te komen. Een voorzet van rechts werd binnengeschoten door de spits van OSO. Na het doelpunt van OSO ging Nita weer vrolijk verder waar het mee bezig was; lekker voetballen, geconcentreerd blijven en de score opschroeven. De 1-6 kwam van de voet van Jeroen Langelaar. Er ging een mooie actie van Roy Langelaar aan vooraf. Het werd uiteindelijk 1-7 door Mike Fokker. Hij zag zijn vele opkomen aan de linkerkant bekroond worden met een doelpunt.

Na wat woorden met de assistent van OSO staakte de scheidsrechter twee minuten voor tijd de wedstrijd nog even. Na wat heen en weer gepraat, werden ook de laatste paar minuten rustig uitgespeeld.

Dankzij de drie overwinningen zit Nita straks in een van de kokertjes en hopen we natuurlijk op een mooie loting!

De voorbereiding zit er nu definitief op. Nita kan terugkijken op een goede voorbereiding, met goed voetbal en mooie resultaten. Dat dit nog niet alles zegt, daar kan zelfs Louis van Gaal over mee praten!

Zaterdag 6 september begint de competitie voor Nita met een uitwedstrijd tegen DOSR. Op Sportpark Alkemade Oost is de aftrap om 15.00uur.