Scheidsrechter

Heide, T. ter

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 6 september begon voor Nita 1 de competitie. De vraag vooraf was of de goede lijn van de voorbereiding doorgetrokken kon worden in de competitie. Na 90 minuten voetbal in Roelofarendsveen kon die vraag met een volmondig ja beantwoord worden.

Een onbekend district, onbekende clubs, onbekende accommodaties! Het zou zomaar wat zoekwerk op kunnen leveren, dus vertrokken de mannen van Leon Nieuwhoff op tijd uit Nieuwer Ter Aa. Een deel van de selectie bereikte Roelofarendsveen over het asfalt een ander deel vond zichzelf halverwege de rit terug op een veerpont, maar iedereen was op tijd!

Om 15.00uur floot scheidsrechter Ter Heijde voor de eerste keer op Sportpark Alkemade Oost. Tegenstander vanmiddag was Door Oefening Sterk Roelofarendsveen, in de volksmond beter bekend als DOSR. Binnen twee minuten had Jorrit Verkerk de 0-1 op zijn voet, maar de keeper van DOSR bracht redding. De keeper van DOSR was in de eerste helft vaker een sta in de weg voor de groen-witten uit Nieuwer Ter Aa. Aan de andere kant van het veld had Remco Vossestein het een stuk minder druk. Slechts een keer moest hij in actie komen, na een slordigheidje in de verdediging bij Nita.

Het eerste doelpunt voor Nita kwam na ruim een half uur spelen. Een van de verdedigers van DOSR dreigde een eigen doelpunt achter zijn naam te krijgen, Stef Hoogveldt wist dit te voorkomen door de bal net voor de doellijn het laatste zetje te geven 0-1.  De ban leek gebroken, want kort daarna scoorde Roy Langelaar na een mooie actie de 0-2. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft was nog maar net begonnen of het stond al 0-3. Roy Langelaar legde keurig af op Stef Hoogveldt, 0-3. Met deze stand op het scorebord was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld, al moet gezegd worden dat DOSR de koppies niet liet hangen. In de 70e minuut was het Mike Fokker die een vrije trap van Jorrit Verkerk fraai binnen kopte. Via onder andere de ingevallen Jeroen Langelaar en Jay Kooiman kreeg Nita in de laatste 20 minuten nog een aantal kansen om de score op te voeren. Uiteindelijk gebeurde dit door een knappe treffer van Richard Berger. Na een mooie passeeractie van Jorrit Verkerk, stond hij op de juiste plek om de eindstand van 0-5 op het bord te zetten.  Hierna maakte scheidsrechter Ter Heijde een einde aan deze sportieve wedstrijd.

Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar de eerste klap is wel een daalder waard!

Zaterdag 13 september speelt Nita 1 thuis tegen KDO dat zijn eerste wedstrijd met 2-5 verloor van Aarlanderveen. De aftrap op Nitanello is om 14.30uur.