Scheidsrechter

Leeuw, E.A. de

Accommodatie

Onbekend

NiTA 1 speelde tegen Siveo ‘60 zeker niet zijn beste wedstrijd van het seizoen, maar deed uiteindelijk wel waar het voor naar Zegveld was gekomen; 3 punten mee naar Nieuwer Ter Aa nemen!

Het is even over half 3 als het eerste fluitsignaal klinkt en de mannen van Leon Nieuwhoff op het warme Sportpark de Beemd beginnen aan de derde competitiewedstrijd. Na twee relatief makkelijke overwinningen tegen DOSR en KDO, is vandaag het vorig jaar net niet gepromoveerde Siveo  ’60 de tegenstander.

NiTA is in de beginfase veel aan de bal, krijgt een aantal grote kansen, maar de bal wil er nog niet in. Pas in de 21e minuut is het Nino Raaff die de verdiende 0-1 voorsprong op het scorebord weet te zetten. De 0-1 voorsprong zou rust moeten brengen, maar het tegendeel blijkt het geval. NiTA is slordig en onrustig in balbezit en Siveo ’60 knokt zich terug in de wedstrijd. Eerst belandt een mooi schot nog boven Remco Vossestein op de lat, vijf minuten voor rust is het toch raak. Na een vrije trap blijft de bal bij de tweede paal liggen en is Siveo ’60 er als de kippen bij om de 1-1 binnen te schieten.

Ondanks alle goede voornemens van NiTA wil het ook in het begin van de tweede helft niet lukken. NiTA slaagt er niet in om de bal in de ploeg te houden, weet weinig kansen te creëren en ziet Siveo ’60 een paar keer dreigend in de buurt van keeper Remco Vossestein komen. Het is diezelfde Remco Vossestein die aan de basis staat van het kantelpunt in de wedstrijd. Roy Langelaar gelooft in een verre uittrap van Remco Vossestein en houdt de bal bij de zijlijn knap binnen. Hierna zet hij een een-twee op met Nino Raaff. Uiteindelijk beloond Roy Langelaar zijn fraaie actie met een schitterende pegel, de keeper van Siveo ’60 is kansloos en na 70 minuten staat er een 1-2 voorsprong voor NiTA op het bord!

Nog geen vijf minuten later beslist Stef Hoogveldt de wedstrijd. Hij breekt door en waar iedereen een schot verwacht, stift hij de bal prachtig over de verbouwereerde keeper van Siveo ’60 heen. De wedstrijd is dan gespeeld. Het wordt uiteindelijk nog 1-4 door Nino Raaff.

Als je bovenin mee wilt doen, zul je ook je mindere wedstrijden moeten winnen!

Zaterdag 27 september speelt NiTA om 14.30u thuis tegen het nog puntloze Legmeervogels.