4 oktober 2014 14:30

Scheidsrechter

Jong, K.N. de

Onbekend

Na vier relatief eenvoudige overwinningen mocht NiTA in speelronde nummer 5 op bezoek bij VV Alphia in Alphen aan den Rijn. NiTA had vorige week geen kind aan Legmeervogels, VV Alphia pakte knap een punt bij kampioenskandidaat Nieuwkoop. De mannen van Leon Nieuwhoff waren dus gewaarschuwd!

In het begin van de wedstrijd lijkt NiTA deze waarschuwing in de wind te slaan. NiTA begint slap aan de wedstrijd. VV Alphia daarentegen levert de strijd die nodig is in een wedstrijd en maakt het NiTA moeilijk. Echt gevaarlijk wordt VV Alphia echter niet. Remco Vossestein ziet wat afstandsschoten op zich afkomen, maar daar blijft het bij. Na 20 minuten neemt NiTA de regie een beetje over. In de 28e minuut schiet Stef Hoogveldt de bal op de paal, een minuut later weet Jorrit Verkerk de bal wel tussen de palen tegen het net te schuiven, 0-1. Na 53 minuten vindt scheidsrechter De Jong het mooi geweest en gaat NiTA met een 0-1 voorsprong de rust in.

In de rust vinden er twee wissels plaats. Bas Abrahams en Jeroen Langelaar blijven in de kleedkamer achter. Ze worden vervangen door Wessel en Job van Rijn (de 3e aanwezige Van Rijn blijft langs de kant staan, maar geniet met volle teugen van de invalbeurt van zijn oogappels!)

VV Alphia begint de tweede helft, zoals het de eerste is begonnen. Grote kansen levert het opnieuw echter niet op en als Stef Hoogveldt in de 55e minuut een prachtige solo bekroond met een doelpunt, staat er een ogenschijnlijk veilige 0-2 op het scorebord.

Vijf minuten later is het echter zomaar 1-2. Volgens alles wat groen-wit is, is het buitenspel. De scheidsrechter wil er niet aan en VV Alphia is terug in de wedstrijd. De supporters langs de lijn schrikken een paar keer op als de bal in de 16 van NiTA terechtkomt, maar als de bal tussen de palen dreigt te belanden is daar Remco Vossestein die (een keer met hulp van Dennis van Ekris) zijn doel verder schoon houdt.

De laatste 20 minuten zijn weer voor NiTA. Er komen kansen voor Nino Raaff, Stef Hoogveldt en Job van Rijn, maar NiTA vergeet de wedstrijd definitief te beslissen. In minuut 83 is er een mooi moment voor Joël Wattimena. Na lang blessureleed maakt hij zijn rentree. Hij is nog dichtbij een doelpunt als NiTA in blessuretijd nog een vrije trap op een mooie plek krijgt (overtreding op de doorgebroken Stef Hoogveldt, ook nog rood voor de verdediger van VV Alphia), maar de vrije trap gaat via de muur naast het doel.

Na 7 minuten blessuretijd fluit scheidsrechter De Jong voor de laatste keer en neemt NiTA na 105 minuten voetbal 3 punten mee uit Alphen aan den Rijn.

Medekoploper Woubrugge wint met 5-0 van RODA en blijft zo op gelijke hoogte met NiTA.

Volgende week zaterdag is NiTA op Nitanello gastheer voor Woubrugge. Om 14.30u wordt er afgetrapt met als inzet de 1e plaats in 4C!