11 oktober 2014 14:30

Scheidsrechter

Vianen, A.W.M.

Onbekend

Na de toch wat moeizame overwinning op VV Alphia, kwam zaterdag 11 oktober medekoploper Woubrugge op bezoek in Nieuwer Ter Aa. Beide teams hadden tot nu toe de volle winst gepakt en deelden daarom de koppositie. Een belangrijk potje dus, NiTA bleek uiteindelijk de sterkste en stuurde Woubrugge met een 7-2 nederlaag naar huis.

De aftrap om even over half 3 vindt plaats in de stromende regen. Ondanks het slechte weer hebben vele supporters toch Nitanello weten te vinden. Vanonder de paraplu’s zien ze een sterk begin van Woubrugge. Vanaf de aftrap wordt de bal voor het doel van Remco Vossestein geslingerd. De kopbal pareert hij schitterend, maar op de rebound is hij kansloos. Nog geen minuut gespeeld en NiTA staat met 0-1 achter. Voordeel van zo’n snelle achterstand is dat je nog 89 minuten hebt om de boel recht te zetten. Roy Langelaar heeft er 2 minuten voor nodig. Hij kopt een corner van Jorrit Verkerk snoeihard binnen. We schrijven 1 minuut later als er weer gejuich klinkt. Woubrugge krijgt een vrije trap te nemen, de bal schiet via een stuiter op het natte veld langs de verbouwereerde Remco Vossestein. Zo zijn we 4 minuten onderweg en staat NiTA met 1-2 achter. In de 7e minuut trekt Roy Langelaar de stand weer gelijk. Hij kopt een voorzet van Stef Hoogveldt binnen. De scheidsrechter overruled het vlagsignaal van de grensrechter en zo staat het na 8 minuten voetballen 2-2 in Nieuwer Ter Aa. Langs de lijn wordt al wat gegniffeld, als de teams in dit tempo doorgaan komt het scorebord opnieuw in de problemen!

We schrijven de 16e minuut als de keeper van Woubrugge een schot van Job van Rijn weet te keren. Stef Hoogveldt is er echter als de kippen bij om met zijn hoofd de bal alsnog over de doellijn te werken. Hij wordt hierbij echter ongelukkig door een verdediger van Woubrugge aan zijn neus geraakt en moet even buiten de lijnen verzorgd worden. Gelukkig kan hij de wedstrijd daarna vervolgen. Woubrugge laat het hoofd niet hangen en gaat op zoek naar de gelijkmaker. In de 26e minuut is het daar dichtbij, maar Remco Vossestein tikt met een mooie duik de bal uit de bovenhoek. Het mag dan regenen, het veld mag glad zijn, maar NiTA blijft voetballen. Na ruim een half uur speelt Stef Hoogveldt zich knap vrij en biedt Nino Raaff een niet te missen kans; 4-2. Dit is ook de ruststand.

Na rust is het Woubrugge wat aandringt. Wessel van Rijn moet helaas al snel geblesseerd het veld verlaten, Jeroen Langelaar vervangt hem met verve.  Woubrugge krijgt wat kleine kansjes, maar het is NiTA dat via Stef Hoogveldt scoort. Opnieuw gaat de vlag omhoog voor buitenspel, opnieuw negeert de goed mee gelopen scheidsrechter het signaal. Na dit doelpunt gaan de eerste koppies bij Woubrugge naar beneden. Als Stef Hoogveldt na 65 minuten dan ook nog de 6-2 weet te scoren, is het gedaan met de weerstand van Woubrugge. Frustraties krijgen de overhand en kort na de 6-2 moet Woubrugge met 10 man verder na een pittige overtreding van achteren op Lars van der Post. Vijf minuten later is het opnieuw raak. Stef Hoogveldt legt af op Nino Raaff en die schiet de 7e voor NiTA binnen.

De keeper van Woubrugge voorkomt in de slotfase een nog grotere uitslag. Job van Rijn, Joël Wattimena en Jorrit Verkerk zijn er nog dichtbij, maar het blijft bij 7-2.

Leon Nieuwhoff kan met zijn mannen terugkijken op een goede wedstrijd. Koppies omhoog bij achterstand, positief naar elkaar bij tegenslag, positief bij beslissingen van de scheidsrechter, goed gevoetbald op een moeilijk veld en een prachtige uitslag tegen de medekoploper.

Volgende week zaterdag staat er een bekerwedstrijd op het programma. Om 15.00uur trapt NiTA af tegen topklasser Spakenburg.